Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ovci imali korona party! DAVOR MILIČEVIĆ: ‘Bio je to skup poslovnih ljudi. Jedan uzvanik je zaražen koronom. Pa što?’

Autor: Sanja Plješa

Prošlog petka, u lovačkoj kući nadomak Županje, održana je velika zabava koju je organizirao Davor Miličević, gradonačelnik Županje i predsjednik tamošnjeg HDZ-ovog Gradskog odbora.

Na druženju je, prema izvorima Telegrama, bilo oko 500 osoba, većinom članova HDZ-a, a među njima, i nekoliko ministara, Zdravko Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić.

Ministar Marić za Telegram je potvrdio da je bio na zabavi kod Županje, ali tvrdi da je samo navratio na kratko jer je bio u prolazu. Nije se, kaže, dugo zadržavao.

Ministar Aladrović kaže kako je na navedenom događaju bio prisutan kao uzvanik gradonačelnika Županje Davora Miličevića.

“Budući da se radilo o skupu na kojem je boravio veći broj uzvanika, pridržavanju svih epidemioloških mjera sam pridao iznimnu pozornost. Na događanju sam boravio oko pola sata i izbjegavao sam veći socijalni kontakt i rukovanje te sam koristio dezinficijens po dolasku i odlasku”, rekao je Aladrović.

Na skupu bio i HDZ-ovac s koronom

Skup je održan u Lovačkoj kući, nadomak Županje, u vlasništvu Županjskog lovačkog saveza. No, na skupu je bio i voditelj Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma Damir Dekanić, inače član predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije te načelnik Općine Andrijaševci. Danas se saznalo kako je jučer potvrđeno kako je Dekanić pozitivan na Covid 19.




Dekanić je bio u kontaktu s brojnim osobama

Poseban je problem što je Dekanić bio u kontaktu s velikim brojem osoba, a uz to je i jedan od čelnih ljudi HDZ-ovog izbornog stožera Vukovarsko-srijemske županije koji se svakodnevno sastajao u tijesnim prostorijama Županijskog odbora HDZ-a u Vinkovcima, prostoru od nekih 30-ak metara četvornih. No, Dekanić je, potvrđeno je iz izvora Hrvatskih šuma, održavao i kolegije na svom radnom mjestu u toj državnoj tvrtki.

“Da točno je, korona je ušla u sustav Hrvatskih šuma i Dekanić, nažalost, nije jedini zaraženi u našoj tvrtki”, rečeno je Telegramu iz izvora Hrvatskih šuma. Zbog zaraženog šefa, doznaje se, sve iz Hrvatskih šuma danas su u 12 sati poslali kući kako bi se prostor dezinficirao budući da je Dekanić s mnogima ostvario kontakte.




HDZ-ovac priznaje da je druženje održano, kaže da je to skup poslovnih ljudi

Davor Miličević, gradonačelnik Županje, priznaje da je održano druženje. No, kaže, nije se radilo o skupu HDZ-a i dodaje da je bilo oko 150 osoba.

“Organizirao sam to kao čovjek. Činim to već deset godina, to je skup poslovnih ljudi. Znam na što ciljate. Na to da je jedan na tom skupu zaražen koronom. Pa što? U Županji ima i jedna osoba također zaražena koronom, a nije bila na tom skupu. Osim toga taj zaraženi, koji je bio na skupu u Lovačkoj kući, prije toga je imao feštu u povodu dana njegove općine”, rekao je za Telegram.

NOVI SLUČAJEVI ZARAZE U HRVATSKOJ Prema županijama radi se o 77 oboljelih!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.