Foto: Davor Pongracic / CROPIX

HDZ-ovac BI MOGAO NADRLJATI ZBOG MILANOVIĆA? Šef Plenković neće biti sretan: ‘Vjerojatno će imati problema, ima kičmu i više od dvije vijuge u glavi’

Autor: Dnevno.hr

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odgovorio je u subotu novinarima kako ne vidi ništa sporno što je sudjelovao i u protokolu predsjednika Milanovića na polaganju vijenaca na Boninovu, izvan službenog protokola obilježavanja 30. obljetnice oslobađanja juga Hrvatske.

Dodaje, kao dubrovački gradonačelnik vjeruje kako mu vodstvo HDZ-a neće zamjeriti i da će cijeniti što je sudjelovao u Milanovićevom protokolu polaganja vijenaca za poginule hrvatske branitelje na Boninovu.

Podsjetimo, Franković je prvo položio vijence za poginule u Domovinskom ratu u sklopu službenog protokola obilježavanja vojno-redarstvene operacije „Oslobađanje juga Hrvatske” s državnim izaslanstvom premijera, a sat vremena kasnije s predsjednikom Milanovićem.

‘Gradonačelnik sam svih, ne samo članova HDZ-a’

Franković (HDZ) je objasnio kako mu je kao gradonačelniku svih građana Dubrovnika, dužnost biti uz državnog dužnosnika koji dolazi u Dubrovnik, i pokloniti se žrtvama Domovinskog rata.

„Ja sam gradonačelnik svih građana, a ne samo članova HDZ-a. Od mene se očekuje da svoju dužnost obnašam časno i odgovorno”, rekao je Franković, i dodao kako ne ulazi u odluke Organizacijskog odbora, koji je Milanovića izostavio iz službenog protokola obilježavanja.

‘Žao mi je što fokus nije bio na braniteljima’

Podsjetio je da Grad Dubrovnik uvijek na sva događanja pozivao predsjednika Hrvatske kao i sve ostale visoke državne dužnosnika, kada je predviđeno da budu pozvani.

„Jedino mi je žao što fokus danas nije bio na braniteljima i onima koji su dali svoje živote za svoju domovinu. Mi političari smo prolazni ljudi, a njihova je žrtva trajna i zapisana u dubrovačkim mirima”, poručio je u izjavi novinarima Franković.




Predsjednik Zoran Milanović je nakon polaganja vijenaca nazočnost gradonačelnika Frankovića komentirao riječima kako ‘ne želi čovjeka uvaliti u probleme’.

„Njega su izabrali građani, kao što su i mene. Čovjek ima legitimitet, kičmu, ima više od dvije vijuge u glavi i više od dva zrna soli. Čovjek radi po svome. Ali vjerojatno će imati problema. I moji gradonačelnici i župani su uvijek radili samostalno”, kazao je Milanović.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.