HDZ-ov ministar 11 godina nije upisao kuću u katastar!

Autor: Dnevno

Kako donosi Telegram, ministar uprave Lovro Kuščević propustio je upisati svoju kuću u katastar 11 godina. Državna geodetska uprava potvrdila je da će pokrenuti postupak protiv ministra.

Inače, nije tajna da ministar ima kuću na otoku Braču u mjestu Nerežišće. Kuća je navedena u imovinskoj kartici ministra, ali nije navedena u katastru. Umjesto kuće, u katastru se na tom mjestu nalazi pašnjak od 952 m2.

Kako piše Telegram, ministar je ishodio sve dozvole pomoću kojih je još 2008. godine ostvario uvjet da upiše kuću u katastar. Iako je za to imao rok od 90 dana, on to nije učinio i potpuno je nejasno zašto. Upit je poslan i ispostavi Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije u Supetru iz kojeg javljaju da za tu česticu nikada nisu zaprimili prijavu za promjenom u katastru. Inače, kazne za ovaj prekršaj iznose od 3000 do 6000 kuna.

Međutim, to nije sve. Priča postaje još bizarnija s obzirom na to da je ministar od 2011. do 2016.  u svojoj imovinskoj kartici navodio kuću na zemljištu od 1000 četvornih metara vrijednu sedam milijuna kuna. Međutim, kada je 2016. postao ministar, smanjio je površinu zemljišta na 952 četvorna metra, a onda je 2017. u imovinsku karticu upisao kuću od 350 četvornih metara. Vrijednost kuće je istovremeno smanjio sa sedam na šest milijuna kuna. S druge strane, Upravni odjel za graditeljstvo u Supetru, odgovorio je kako ministrova kuća ima neto površinu od 293,44 četvorna metra. Čini se da se ministrova kuća u imovinskoj kartici povećala, a cijena je pala. Cijeli ovaj misterij ministar nije želio komentirati.


Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.