Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HDZ objavio koliko je članova glasalo na unutarstranačkim izborima

Autor:

Jučer su održani unutarstranački izbori na lokalnoj razini u Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Na njima su članice i članovi HDZ-a po načelu jedan član, jedan glas, slijedom novog Statuta, birali predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike županijskih organizacija i gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, općinske i gradske odbore i odbore HDZ-a gradskih četvrti, kao i izaslanike za izborne skupštine županijskih organizacija i gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

U priopćenju glasnogovornika HDZ-a navedeno je kako su izbori održani uz poštivanje svih epidemioloških mjera radi zaštite od zaraze COVID-19. Na svim biračkim mjestima provedene su preporuke iz posebnog epidemiološkog okvira koji je postavila stranka za unutarstranačke izbore kako bi glasovanje proteklo sigurno.

“Na izborima je glasovalo 65.170 članica i članova HDZ-a, što je 31,14% od ukupnog broja članova s biračkim pravom. Nastavak unutarstranačkih izbora važan je za stranačku demokraciju te pruža potreban legitimitet novim čelnicima lokalnih organizacija i ostalim izabranim stranačkim dužnosnicima uoči lokalnih izbora koji će se održati u svibnju 2021.

Potpuni i službeni rezultati ovoga dijela unutarstranačkih izbora bit će poznati nakon što ih dostave sva lokalna izborna povjerenstva, a o tome ćemo obavijestiti članstvo HDZ-a i javnost. U nedjelju 6. prosinca 2020. godine održat će se drugi krug izbora za predsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija te organizacija HDZ-a gradskih četvrti, kao i izbori za županijske odbore i Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba, te izbor izaslanika za Opći sabor HDZ-a”, stoji u priopćenju stranke.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.