Foto: Ranko Suvar / CROPIX

HDZ NE POPUŠTA BANDIĆU: Neće podržati GUP ako se ne prihvate njihovi amandmani!

Autor: Dnevno

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić u ponedjeljak je, nedugo nakon što je gradonačelnik Milan Bandić u Gradskoj skupštini odbio svih 11 HDZ-ovih amandmana na izmjene GUP-a, ponovio kako u HDZ-u očekuju da se ti amandmani usvoje jer u suprotnom njegovi zastupnici neće podržati GUP, piše N1.

“HDZ će ostati pri svojim amandmanima. To je konstruktivan prijedlog i ne vidim nijedan razlog da se amandmani ne usvoje. Amandmani su zasnovani na zakonu, sve ono što je za dobrobit razvoja Grada Zagreba i očekujemo da se ti amandmani usvoje. U suprotnom, zastupnici HDZ-a jednostavno ne mogu podržati prijedlog GUP-a zato što bez ovih amandmana nije na onoj razini na kojoj bi trebao biti”, izjavio je Mikulić.

“Onog trena kada završi rasprava o amandmanima tada se kreće u proceduru glasanja o svakom amandmanu pojedinačno i glasuju zastupnici. Nema tu pismeno – nepismeno. Kada će biti glasovanje to ćete morati pitati predsjednika Skupštine”, rekao je Mikulić.

Upitan hoće li sve ovo dovesti do kraja suradnje između Bandića i HDZ-a, odgovorio je kako koalicijski partneri na jednoj točki ne trebaju raskidati ili eventualno samo dogovarati koaliciju.

“Imamo točaka gdje se slažemo i točaka gdje se ne slažemo, a sve je za dobrobit i razvoj Grada Zagreba”, zaključio je Mikulić.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.