Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

HDZ KONAČNO UTVRDIO TOČAN BROJ ČLANOVA: Smiju li glasati oni koji ne plaćaju članarinu?

Autor: Dnevno

Hrvatska demokratska zajednica je uoči unutarstranačkih izbora utvrdila točan broj članova koji mogu pristupiti izborima za vodstvo stranke. Tako je zaključeno da stranka broji 211.492 članova, javlja N1.

Ipak, pitanje je koliko će članova izaći na izbore. Ako se pitate imaju li pravo glasa svi članovi upisani u registar ili samo oni koji redovito plaćaju članarinu, odgovor je da pravo glasa na unutarstranačkim izbora imaju svi članovi neovisno o tome u kojem obimu podmiruju svoje članske obveze, proizlazi to iz statuta HDZ-a.

Podsjetimo, unutarstranački izbori u HDZ-u održat će se 15. ožujka.

U timu aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima kandidat za njegova zamjenika je Tomo Medved, a za potpredsjednike Oleg Butković, Branko Bačić, Ivan Anušić i Zdravka Bušić, dok je glasnogovornik kampanje Davor Božinović.

Drugi kandidat za predsjednika je Miro Kovač, a u njegovom timu su Ivan Penava kao kandidat za zamjenika predsjednika te Davor Ivo Stier i Milijan Brkić kao kandidati za potpredsjednike HDZ-a.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.