fbpx

HČSP: ‘Karlo Starčević laže! Provedite lustraciju u svojim redovima, vratite dugove, prestanite lagati’

Autor: Dnevno

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević u subotu je u Gospiću pozvao hrvatski narod na savez s HSP-om ustvrdivši kako se postojeća oligarhija mora srušiti jer je hrvatsku opstojnost dovela pred zid.

“Odvažimo se i srušimo ovu oligarhiju jer nam povijest neće oprostiti nečinjenje”, poručio je Starčević s izvanrednog sabora HSP-a pozvavši sve da na parlamentarnim izborima “olovkom naprave revoluciju”.

Pravaške stranke i državotvorne opcije pozvao je da se pridruže HSP-u i ujedine “bez kalkulacija i osobnih interesa”.


Dodao je i da je u HSP prešao dio članstva HČSP i HSP AS te izvijestio kako sada pregovaraju s čelništvima tih stranaka oko objednjenja u narednih mjesec dana.

Zbog izjave Karla Starčevića, kako je dio članova HČSP-a i HSP AS-a pridružio HSP-u, HČSP opovrgnula je ove navode, te zatražila od Starčevića dokaz za te navode.

”Ovim putem HČSP javno poziva Karla Starčevića da nam iznese pod materijalnom i krivičnom odgovornošću koji je to “dio članstva HČSP-a prešao u HSP” i sa kime je on to iz HČSP-a razgovarao o ujedinjenju?”, započinju svoj demantij iz HČSP-a.

Iz HČSP-a potom navode kako HSP služi HDZ-u.

”Posrnuli HSP koji služi HDZ-u na čelu sa Starčevićem iznaša niz neistina i laži kako bi si dao na važnosti i veličini.Važno je i napomenuti da je prije manje od godinu dana slao zahtjev Ministarstvu uprave da se ugase sve pravaške stranke osim njegove, a sada bi se “ ujedinjavao”.”

Potom su opovrgnuli tvrdnje Karla Starčevića o prelasku njihovih članova u HSP.
Mi iz HČSP-a odgovorno tvrdimo da NITKO iz HČSP-a nije prešao u HSP, a kamoli dio članstva kako navodi, a još veća je laž da pregovaraju sa HČSP-om o ujedinjenju u HSP to je apsurd i van svake pameti.

Za nas u HČSP-u to bi bilo isto kao da se ujedinjujemo sa HDZ-om s obzirom na što je HSP spao posljednjih godina i koji ljudi su u vrhu te stranke.

To mogu uvidjeti svi koji prate posrnulu pravašku scenu kojoj jedino HČSP pokušava očistiti obraz.
HČSP bezkompromisno i dosljedno stoji na braniku izvornog pravaštva i zasigurno neće sudjelovati u cirkusu sa reciklažnim otpadom HDZ-a!”, dodaju.

”Uglavnom važno je napomenuti i podsjetiti pravaške “uzdanice” iz HSP-a kao i iz HSP-AS da ste nas prevarili u svakoj mogućoj zajedničkoj koaliciji i ostali nam dužni.

Zar vi sebe nazivate pravašima?”, upitali su iz HČSP-a.

”Preko toga bi i prešli, ali da na svim Lokalnim izborima koji su bili dosada ne koalirate sa HDZ-om, u nekim županijama što je van svake pameti i sa HNS-om, SDP-om pa čak i sa SDSS-om preko toga vam HČSP nebude prešla nikada.

Na svojem Saboru otvoreno i dalje pozivate na suradnju sa HDZ-om, to je dokaz da vi nemate veze sa pravaštvom i velika je sramota što su se pojedinci u čelništvu HSP-a našli tu gdje jesu.” poručuju iz HČSP-a zahtijevajući i ”povratak HSP-a gospodinu Dobroslavu Paragi.”

”Naša preporuka je da vratite ukradeni HSP gospodinu Dobroslavu Paragi.

Nadalje provedite lustraciju u svojim redovima, vratite dugove, prestanite lagati ionako zaveden hrvatski narod i pravaše, budite dosljedni i to uistinu provedite u djelo.

E, onda možete pozivati na ujedinjenje.

Ovaj tekst se ne odnosi na časne članove HSP-a kojih Bogu hvala još ima i sa kojima smo u kontaktu, ali su sankcionirani i ne mogu ništa promjeniti jer nisu u poziciji.”, poručuju iz HČSP-a.

Predsjednik HSP-a najavio veliko ujedinjenje na desnici sa Škorom! Evo tko je još u ‘kombinaciji’

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.