Foto: Goran Mehkek / CROPIX

HASANBEGOVIĆ UDARIO PO KOLINDI: Dao je podršku Škori! Otkrio kako planira ući u vladajuću većinu!

Autor: Dnevno

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović gostovao je u N1 studiju uživo. Govorio je o svojoj novoj stranci Blok za Hrvatsku, podršci predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori, a osvrnuo se i na jučerašnji predizborni skup aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Nakon izlaska iz Neovisnih za Hrvatsku u srpnju ove godine, prošloga je vikenda Zlatko Hasanbegović osnovao novu stranku Blok za Hrvatsku.

Donedavni politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku smatra kako je nova stranka njegova “treća sreća”.

“Stranke nisu sredstvo, strankama je cilj ostvarivanja političkih koncepcija”, kazao je.

Podržao je i osnivanje stranke Hrvatski suverenisti i dodao: “Sve to treba gledati kao početak i zametak jednog koncepta stvaranja šireg predizbornog politčkoga saveza na zajedničkim nacionalističkim i suverenističkim slobodama. Europski izbori pokazali su da postoji veliki izborni bazen. Omogućit ćemo građanima na idućim izborima da ne razbijaju glasove i da konačno mogu glasovati za objedinjenu platformu bez koje neće biti moguće sastaviti buduću hrvatsku vladu.”

Od predsjedničkih kanditata Hasanbegović, kaže, podržava Miroslava Škoru.

“Naši birači u njemu su prepoznali osobu, kandidata koji najbolje zastupa vrijednosti koje i oni zastupaju. On nije kandidat političkih staranaka, onih sistemskih koje snose odgovornost za atrofiju hrvatske politike i moralnu kaljužu. Svi koje žele promjene i projiciraju viziju, imaju priliku dati glas gospodinu Škori”, istaknuo je Hasanbegović.




Na pitanje novinara o tezi predsjedničkog kandidata Mislava Kolakušića kako je Škoro drugi, rezervni kandidat HDZ-a, Hasanbegović je odgovorio:

“Ne znam ništa o tome, nisam ga ni slušao. Njegova izjava je pokušaj ulaska u stanovito biračko tijelo. Nije bitno osvrtati se na izjave pojedinih kandidata.”

Predizborni skup na kojemu je u ponedjeljak Kolinda Grabar-Kitarović predstavila svoj program, opisao je kao komorni.




“Tamo su dovedeni stranački aparatčići nižeg i srednjega ranga, uz vodstvo stranke. Jamčim da najmanje trećina okupljenih neće glasati za Grabar-Kitarović. Vidjeli smo nedostatak entuzijazma na skupu. I mediji govore jasno kakvo je tamo stanje. Mi raspravljamo o numerološkim pitanjima, simbolici boja haljine predsjedničke kandidatkinje i je li veći pljesak dobila Kolinda ili suprug”, dodao je Hasanbegović.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.