Foto: Robert Fajt / CROPIX

HAK: Zbog prometnih nesreća promet je usporen na autocestama A3 i A6

Autor: Dnevno/Dr. K.

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC:

  • prometna nesreća između čvora JANKOMIR i čvora SV. NEDJELJA (10. km) u smjeru Bregane;
  • prometna nesreća između čvora LIPOVLJANI i čvora NOVSKA (125+700km) u smjeru Lipovca, vozi se jednim trakom

AUTOCESTA A6 RIJEKA-ZAGREB:

  • prometna nesreća prije izlaza čvor OŠTROVICA (na 62+900 km) u smjeru Rijeke. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi i izgradnji kolnika ili redovitog održavanja, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine u zoni radova.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u priobalju bit će subotom od 04:00 do 14:00 i nedjeljom od 12:00 do 23:00 sata. Popis cesta na kojima je zabrana možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.

Autor:Dnevno/Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.