Facebook

HAK: Pojedine prometnice zatvorene zbog jakog vjetra, kolnici vlažni i skliski

Autor: Dnevno/Dr. K.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Zabrana zbog vjetra za I. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikli):

  • Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga;
  • autocesta A7 Draga-Šmrika;
  • lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Zabrana zbog vjetra za I. i II. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikli, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom):

  • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru i Lici. Mogući su odroni. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi. Zbog privremene regulacije prometa i suženog kolnika povremeno se vozi usporeno, u koloni, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje.

Od 23. rujna u 12 sati do 23.studenog u 12 sati, zbog izgradnje rotora Svetoj Nedelia zatvara se čvor Sveta Nedelja na autocesti A3 Bregana-Lipovac. Promet će se sa čvora Sveta Nedelja presumjeriti na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, do 27. rujna, od 22:00 sata do 06:00 sati ujutro zatvarat će se pojedine dionice, zbog pregleda tunela:




  • 19.09. dionica od čvora Ravna Gora do čvora Delnice – smjer Rijeka;
  • 20. i 23.09. dionica od čvora Delnice do čvora Oštrovica – smjer Rijeka;
  • 23.09. dionica od čvora Karlovac do čvora Novigrad – oba smjera;
  • 24.09. dionica od čvora Bosiljevo I do čvora Vrbovsko – smjer Rijeka;
  • 26.09. dionica od čvora Vrbovsko do čvora Ravna Gora – smjer Rijeka;
  • 27.09. dionica od čvora Bosiljevo I do čvora Vrbovsko – smjer Zagreb.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):

– sanacija zapadnog nadvožnjaka Jankomir (iz smjera GP Bregane u smjeru A2 i Gradu Zagrebu) zatvoren je zaustavni trak, vozi se i dalje vodi po obje prometne trake, uz ograničenje brzine od 60 km/h;

– zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;




– sanacija mosta u čvoru Jankomir:

– iz smjera autoceste A2 prema spoju na autocestu A3, smjer čvor Lučko, zatvoren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;

– iz smjera Grada Zagreba u smjeru GP Bregana, zatvara se pretjecajni trak, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h;

– iz smjera GP Bregana u smjeru Grada Zagreba ztvara se pretjecajni trak, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Predviđeno trajanje radova je do lipnja 2020.godine.

Zbog radova do 28.rujna zatvorena je državna cesta DC36 na mostu Galdovo u Sisku. Obilazak: DC37 Aleja Vlade Janića Cape-Strossmayerova ulica u Sisku, Aleja narodnih heroja-Ulica A. Kovačića-Ulica O. Keršovanija-most Crnac-Topolovac, DC232 Topolovac-Novo selo Palanječko. Pješačko-biciklistički promet omogućen je pješačko-biciklističkom stazom.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

Autor:Dnevno/Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.