HAK: Oprez! Na nekim cestama ima snijega

Autor: Dr. K./dnevno

Za sve skupine vozila otvorene su:
– autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče;
– autocesta A6 Rijeka-Zagreb.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj na kolniku ima ugaženog i razmočenog snijega (još povremeno pada slab snijeg). U priobalju puše jak vjetar, povremeno sa olujnim udarima. Mogući su odroni. U Gorskom kotaru i Lici zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Delnica (DC3) te državnu cestu DC1 Karlovac-Slunj-Gračac. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog vjetra:
– za sav promet zatvoren je Paški most;
– samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.
– na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog zimskih promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te motornim vozilima bez propisane zimske opreme na pojedinim državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru i Lici:
– DC1 Karlovac-Slunj-Gračac;
– DC3 Zdihovo-Delnice;
– DC23 Kapela-Žuta Lokva;
– DC25 Korenica-Lički Osik;
– DC32 Prezid-Delnice;
– DC42 u mjestu Poljanak i Stubica-Ogulinski Hreljin;
– DC203 Brod na Kupi-Delnice;
– DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo;
– DC305 Parg-Čabar;
– DC429 Selište Drežničko-Prijeboj;
– DC522 Udbina-Gornja Ploča;
– ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak;
– ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk;
– ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo;
– ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje;
– ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine;
– ŽC5030 Platak-Kamenjak;
– ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac,
– ŽC5199 Šušanj-Štirovača te ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj:
– u dane: 17./18., 18./19., 19./20.12. od 20:00 do 05:00 sati bit će zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera, zbog radova u tunelima. Obilazak je državnom cestom DC1.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:
– zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.




Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):

– zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
– zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.
DC1 brza cesta Solin-Klis Grlo:

– zbog asfaltiranja zatvoren je desni trak brze ceste u smjeru Klisa, vozi se uz privremenu regulaciju,
do 20.12.2019. zbog radova na istočnom kolniku državne ceste DC1, smjer Split – čvor Klis Grlo, vozi se uz privremenu regulaciju (vozi se pretjecajnim trakom).




Zbog uređenja kolnika i nogostupa u Ulici Hrvatske bratske zajednice (zapadni kolnik) na dijelu od Ul. grada Vukovara do Slavonske avenije u Zagrebu, vozit će se suženim kolnikom do subote, 21. 12. 2019. godine do 04:00 sata. Za vrijeme radova nije moguće koristiti parkiralište ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Zbog izvodenja manevra uključivanja izvanrednog prijevoza na glavnu trasu autoceste A1, u zoni čvora Zadar 2, potrebno je kratkotrajno zaustaviti sav promet u smjeru Zagreba. Planirane aktivnosti provoditi ce se svakodnevno tijekom mjeseca prosinca, u dva perioda, kako slijedi:

U periodu od 01.12.2019. godine do 19.12.2019. godine, u sljedećim terminima:
– od ponedjeljka do četvrtka, u vremenu od 14:30 sati do 15:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta;
– petkom i subotom, u vremenu 15:30 sati do 16:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta;
– nedjeljom, u vremenu od 19:30 sati do 20:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta.

U periodu od 20.12.2019. godine do 31.12.2019. godine, u terminu od 20:00 sati do 21:00 sat, u trajanju do 15 (petnaest) minuta. Privremeno zaustavljanje prometa na autocesti A1 vrsiti ce se bez preusmjeravanja prometa na obilazne pravce zbog kratkog vremena zaustavljanja.

Autor:Dr. K./dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.