Foto: Goran Mehkek / CROPIX

HAK: Očekuju se gužve na cestama prema moru i obrnuto

Autor: Dnevno/Dr. K.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u središnjoj Hrvatskoj.

Tijekom dana povremeno očekujemo pojačan promet na glavnim prometnicama u smjeru mora i unutrašnjost, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) te na prilazima turističkim središtima.Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju bit će subotom od 04:00 do 14:00 i nedjeljom od 12:00 do 23:00 sata. Popis cesta na kojima je zabrana možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.

Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

Autor:Dnevno/Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.