Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

HAK: Na pojedinim prometnicama magla smanjuje vidljivost i ometa vožnju

Autor: Dr. K./dnvno.hr

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru. Ima je i na dionicama autocesta:

  • A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok;
  • A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je i dalje svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Danas u Istri u 09:30 sati počinje bisiklistička utrka, vozi se trasom: Umag-Dajla-Brtonigla-Nova Vas-Ponte-Porton-Vižinada-Tićan-Karojba-Livade-Oprtalj-Šterna-Mlin-Završje-Livade-Oprtalj-Šterna-Kaštel-Grupija-Umag. Cesta će na pojedinim dionicama biti zatvorena oko 30-40 minuta (policija zbog sigurnosti zatvara cestu desetak minuta prije prolaska glavnine biciklističke karavane), a nakon tog vremena nastavit će se usporeno odvijanje prometa do prolaska zadnjeg biciklista, odnosno do prolaska zaštitnice – posljednjeg policijskog automobila.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • do 31. listopada zatvarat će se dionica u zoni čvora Zadar II na 15 minuta od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, u petak i subotu od 15:30 do 16:30 i nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati;
  • u noći 23./24.10.2019.god od 22:00 do 06:00 sati ujutro bit će zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera, zbog vježbe u tunelima. Obilazak: čvor Sveti Rok (A1)-DC50-DC27-Gračac-DC54-Zaton Obrovački-DC8-čvor Maslenica i obrnuto.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

  • zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):




  • sanacija zapadnog nadvožnjaka Jankomir (iz smjera GP Bregane u smjeru A2 i Gradu Zagrebu) zatvoren je zaustavni trak, vozi se i dalje po obje prometne trake, uz ograničenje brzine od 60 km/h;
  • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • sanacija mosta u čvoru Jankomir;
  • iz smjera autoceste A2 prema spoju na autocestu A3, smjer čvor Lučko, zatvoren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • iz smjera grada Zagreba u smjeru GP Bregana, zatvoren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • iz smjera GP Bregana u smjeru grada Zagreba zatvoren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • iz smjera autoceste A2 u smjeru grada Zagreba zatvoren je silazni krak čvora Jankomir (do 20.10.) Obilazak: izlaz Rakitje(A3)- Zagrebačka ulica (ŽC3064)-ulaz Rakitje (A3);
  • zbog radova sanacije zapadnog mosta u čvoru Jankomir zatvara se krak 10, izlaz iz smjera autoceste A2 u smjeru grada Zagreba (od 21.10. do 20.12.2019.god.);
  • 23.09. zatvara se vozni trak na zapadnom nadvožnjaku čvora Jankomir, promet će teći jednim trakom, uz ograničenje brzine na 80 km/h.
Državna cesta DC1
  • Danas od 09:00 sati do 25.10.2019.god do 19:00 za sav promet bit će zatvorena dionica DC1 u mjestu Sveti Križ Začretje zbog radova na nadvožnjaku Začretje. Obilazak na relaciji Zabok-Krapina: DC1 – Sveti Križ Začretje – ŽC2158 – ŽC2160 – DC1, a na relaciji Krapina-Zabok: DC1 Sveti Križ Začretje -ŽC2159 – Zabok- DC1.

Predviđeno trajanje radova je do lipnja 2020.godine.
Od subote, 19. 10. 2019. godine, od 23,00 sata do nedjelje, 20. 10. 2019. godine, do 06,00 sati u Zagrebu, zbog izmjene privremene regulacije prometa u sklopu rekonstrukcije kružnog toka Remetinec Jadranski most bit će zatvoren za sav promet. Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će: Selska cesta – Savska cesta – Slavonska avenija – Avenija V. Holjevca – Avenija Dubrovnik – privremeno izgrađena prometnica – Jadranska avenija i Jadranska avenija – Avenija Dubrovnik – Av. V. Holjevca – Slavonska avenija – Savska cesta.

U dane 27. i 28. listopada 2019. god. kretat će se veća skupina pješaka (60 vojnika) sa 2 vozila pratnje Vojne policije i 1 sanitetskim vozilom na trasi Udbina-Knin. Početak hodnje je dana 27. listopada 2019. iz vojarne “Josip Jović” Udbina u 05:00 sati, a planirani završetak hodnje je dana 28. listopada 2019. god. na kninskoj tvrđavi u Kninu u 13:00 sati. Planirano trajanje hodanja: nedjelja od 05:00 do 20:30 sati, a ponedjeljak od 04:00 do 13:00 sati. Trasa: Udbina-Ondić-Gračac-Otrić-Stara straža-Knin. Ostale sudionike u prometu molimo za razumijevanje i da poštuju upute pratnje.

Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.




Autor:Dr. K./dnvno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.