Foto: Ranko Suvar / CROPIX/Ilustracija

HAK: Na pojedinim cestama u tijeku su radovi, vozači se mole za strpljenje

Autor: Dr. K./dnevno.hr

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji i Slavoniji. Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • dana 17. listopada 2019. god. u vremenu od 22:00 do 24:00 sata promet će se kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba tri puta prekidati u trajanju do maksimalno 15 minuta, zbog radova;
  • do 31. listopada zatvarat će se dionica u zoni čvora Zadar II na 15 minuta od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, u petak i subotu od 15:30 do 16:30 i nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati;
  • 23./24.10.2019.god od 22:00 do 06:00 sati ujutro bit će zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera, zbog sveobuhvatne vježbe u tunelima Sveti Rok, Ledenik i Bristovac. Obilazak: čvor Sveti Rok (A1)-DC50-DC27-Gračac-DC54-Zaton Obrovački-DC8-čvor Maslenica i obrnuto.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

  • zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.
  • na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni radova između čvorova Ivanja Reka i Kosnica, na mostu Sava, za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji.

Zbog redovnog održavanja tunela Pećine državna cesta DC404 između A.K. Miošića i čvora Vežica zatvarat će se:

  • 17./18. listopada od 22 sata do 05 sati.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

Autor:Dr. K./dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.