Foto: Marko Prpic/PIXSELL

’HAJKA ODREĐENIH KRUGOVA’ Javio se vlasnik tvrtke koja je izradila platformu za cijepljenje: ’Beroša sam prvi put vidio u ministarstvu’

Autor: M.V.

Kada već Ministarstvo zdravstva nije htjelo otkriti tko stoji iza platforme cijepise.zdravlje.hr, to je učinio njegov prozivani suradnik, vlasnih grupe Cuspis, Vinko Kojundžić. Oglasio se naime nakon što je u medijima otkriveno da je upravo kod njegove tvrtke ostao upisan kao autor platforme.

On navodi kako svotu od nešto više od 4.400.000,00 kuna nije dobila njegova tvrtka, nego je svota podijeljena između tri ključna igrača. Riječ je, kako je rekao za Dnevnik.hr, o Ericsson Nikola Tesla, In2 i Cuspisu, a svi oni poslove su dobili “kroz postojeće ugovore za informacijske podsustave CEZIH-a potpisane po provedenim otvorenim postupcima javne nabave”, govori.

Tvrdi dalje kako je njegova tvrtka zapravo dobila najmanji iznos, 196 tisuća kuna, a za probleme s platformom pojašnjava, nisu oni krivi. Priznaje pak kao su koristili besplatni alat – WordPress.

Ministrov poznanik

“Bazirati cijenu nekog programskog proizvoda na cijeni alata s kojim se programira je besmisleno. Naime, danas su alati za programiranje uglavnom besplatni”, ističe dalje pa pojašnjava kako se cijena programskog rješenja bazira na broju sati koji se utroši na programiranje, testiranje i podršku, a ne na cijeni alata.

Navodi potom i kako je s ministarstvom surađivao i prije dolaska ministra Vilija Beroša na vodeće mjesto. Beroša je, govori, prvi put vidio u ministarstvu.

U konačnici, zaključuje kako je ovo sve unaprijed osmišljena hajka točno određenih krugova. Smeta im, kako tvrdi, “izrada novih funkcionalnosti programskih rješenja u relativno kratkom roku za male iznose”.

“Diramo u nečije poslovne interese i sada se osjećaju ugroženo. Taj točno određeni prodavač magle se sad osjeća ugroženo i pokušava iz sjene manipulirati događajima i maknuti me. Ja sam tehnička osoba, znam svoju struku, radim u privatnoj tvrtki od 2004. godine. Preživio sam svakakve medijske hajke za koje je vrijeme pokazalo da su redom bile netočne i nigdje neću nestati”, zaključio je.




Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.