Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

GUŽVE NA CESTAMA PREMA MORU: Gust promet, savjetuje se održavanje razmaka između vozila!

Autor: L.D.

Na cestama u smjeru mora pojačan je promet na cestama, pa iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U subotu do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smjera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske.

Granični prijelazi Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na Graničnom prijelazu Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Screenshot: HAK

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Moguća čekanja u trajektnim lukama

U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.




Osim redovne katamaranske linije Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, u subotu 31. srpnja u 19 sati uvodi se dodatna katamaranska linija iz Zadra prema Istu, te iz Ista prema Zadru u nedjelju 1. kolovoza u 6 sati.

Odgađa se početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar-Ancona za 2.kolovoza.




Autor:L.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.