Foto: Neva Zganec/PIXSELL / Ilustracija

GROMOGLASAN PRASAK U ZAGREBU: Nije potres, stiglo objašnjenje što se dogodilo

Autor: Dnevno.hr

U Zagrebu se prije nekoliko minuta čuo glasan prasak.

Mnogi građani zapitali su što se dogodilo, a neke je zvuk asocirao na onaj tijekom potresa.

No, ne radi se o novim podrhtavanjima već o redovnim letačkim aktivnostima lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pri čemu je probijen zvučni zid.

MORH je ranije najavio što će se događati u petak:

“U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u petak, 14. siječnja 2022. u periodu od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran probni let provodit će se kao zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida na visini od 10 000 do 14 000 metara na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.




Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje”, piše u priopćenju MORH-a.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.