fbpx
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘GRMULJATOR SE ZNOJIO KAO ‘KRME PRED KLANJE’ HDZ-ovci sve okrutniji prema oporbi: Most je u Metkoviću sveo na ‘političku crkotinu’

Autor: Dnevno.hr

HDZ nastavlja žestoki napad na oporbu putem društvenih mreža.

U posljednje vrijeme sve češća meta im je Most, pa tako i sada.

Povod je jučerašnja emisija Otvoreno, u kojoj su sudjelovali HDZ-ov Damir Habijan i Mostovac Nikola Grmoja.


Kažu, to je bila nova Grmojina blamaža.

“Grbinov bliski suradnik ni ovaj put nije uspio obraniti SDP! Upotrijebimo suptilni izraz putinofila Nine Raspušenka: Grmuljator se u HRT Otvoreno „znojio kao krme pred klanje“.

Opet je dobio zadatak braniti neobranjivo – braniti SDP skretanjem pažnje s činjenica o izgubljenoj međunarodnoj arbitraži INA-MOL. Po običaju, i to mu je završilo – neuspjehom. I eminentni stručnjaci i naš zastupnik Damir Habijan suočili su ga s faktom da je zbog zasebne klauzule koju je 2003. potpisala upravo SDP-ova Vlada nemoguće u Hrvatskoj osporiti arbitražni pravorijek iz Ženeve.

Uhvaćen u novom pokušaju spašavanja svojih nalogodavaca, „pravni ekspert“ Grmoja optužio je najuglednije profesore s katedri međunarodnog privatnog, kaznenog, trgovačkog i obveznog prava u Hrvatskoj da su napisali mišljenje, citat, „kako naručitelj traži“. Slično kao što je neki dan nasrnuo na Ured europskoj tužitelja jer ne hapsi sve ljude za koje bi on i Grbin htjeli da budu uhapšeni. Jer u demokratskoj političkoj borbi ne mogu pobijediti HDZ.

Habijan je rekao da Grmoja i Grbin nikako da se pomire da je prošlo vrijeme partijskoga revolucionarnog prava, da su u modernoj Hrvatskoj pravosudna tijela samostalna i neovisna. Oni bi da oporba prema vlastitim politikantskim potrebama i hapsi i isljeđuje, i tuži i presuđuje. Zar se što drugo i može očekivati od vodstva MOST-a koje se hvali da je promijenilo statut javnog poduzeća kako bi se zaposlio kum Bože Petrova?

Doveden pred zid, Grmoja se, također po starom običaju, prepustio agresiji i uvredama. Stoga ćemo se poslužiti (u navodnicima) i njegovim istančanim vokabularom: zahvaljujući Grmoji MOST se u rodnom mu gradu sveo na „političku crkotinu“. U Metkoviću ga svi dobro – poznaju”, piše HDZ.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.