Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

GRADONAČELNIK OPATIJE: ‘Istra i Kvarner imaju najviše turista i najbolju epidemijsku situaciju! Izuzmite nas od mjera’

Autor: Dnevno

 

Nakon Liste za Rijeku i načelnika Kriznog stožera Borasa Mandića, koji su danas zatražili epidemiološko odvajanje Kvarnera i Istre od ostatka Hrvatske, pridružio im se i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić:

“Ovim putem moram izraziti nezadovoljstvo trenutnom situacijom, odnosno izbjegavanjem Stožera civilne zaštite da Hrvatsku podijeli u regije i time spasi turističku sezonu u onim županijama koje imaju povoljnu epidemiološku situaciju. Tu prvenstveno mislim na Primorsko-goransku i Istarsku županiju koje broje daleko najviše turista u Hrvatskoj te uz sve to imaju itekako povoljnu situaciju s korona virusom. Moramo zadržati ove dobre turističke brojke, odnosno brinuti o egzistenciji mnogih obitelji, poduzetnika koji ovise o turizmu, ali i o proračunu naših gradova, županija i same države. Ne moram niti govoriti koliko problema imaju građani Primorsko-goranske i Istarske županije koji rade u susjednim zemljama, i dnevno ili tjedno odlaze u Italiju ili Sloveniju. Zašto se nove mjere Stožera odnose na cijelu Hrvatsku, odnosno zašto naši poduzetnici moraju snositi posljedice loše epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji?!

Stoga od Vlade i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske tražim da žurno Hrvatsku podijele u epidemiološke regije, odnosno zelenu, narančastu i crvenu regiju što bi bila jasna poruka ostalim zemljama, pogotovo onima o kojima ovisi naš turizam. Isto tako tražim da se mjere određuju po regijama, a ne linearno za sve županije.

Više nemamo vremena, odluke se moraju donijeti što prije!”, zaključuje opatijski gradonačelnik.

OŠTRE PORUKE S JADRANA: Odvojite Kvarner i Istru od Hrvatske! Bura reakcija se sprema

ČEKA LI OVO I HRVATSKU? Pogledajte gdje sve Francuzi moraju nositi maske: Mjere postaju sve strože!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.