Foto: Damjan Tadic / CROPIX

GRAĐANSKA INICIJATIVA IVO PILAR: ‘Predsjednik HND-a Zovko i predsjednica sindikata Sever civilizacijska su sramota za novinarstvo i moraju odstupiti’

Autor: Sanja Plješa

Iz Građanske inicijative Ivo Pilar reagirali su na nedavno gostovanje predstavnika stranaka na parlamentarnim izborima na Forumu o slobodi novinarstva, održanom u Hrvatskom novinarskom domu. Među sudionicima bili su i Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta te Mirando Mrsić, predsjednik stranke Demokrati.

Članovi Građanske inicijative Ivo Pilar smatraju kako je “nedopustiv napad Mrsića na Karolinu Vidović Krišto”. Smeta ih i što nitko od nazočnih sudionika Foruma nije reagirao na njegov napad.

U nastavku donosimo objavu Građanske inicijative Ivo Pilar…

“Nakon što je Mirando Mrsić, korumpirani SDP-ov bivši ministar, bjesomučno, neosnovano i klevetnički napao Karolinu Vidović Krišto, svi nazočni u hrvatskom novinarskom domu šutjeli su.

Bjesomučni napad prešutio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, prešutjela je predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, Maja Sever, prešutjele su ga stručnjakinje Vesna Alaburić, Gordana Vilović, Helena Popović.

Šutjela je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Sramotno je šutjela i Sandra Benčić koja se kune u zaštitu žena.

Karolina Vidović Krišto je sretno udana i majka je četvero djece, nagrađivana novinarska i nestranačka političarka, aktivni je i uspješni borac za ljudska prava, borac protiv cenzure, borac za zaštitu slabijih, napose djece, za prava mladih i za slobodu govora.




Bivši korumpirani SDP-ov ministar Mirando Mršić u nazočnosti šest žena i četiri muškarca iz svijeta politike i medija za tu je ženu  izjavio  kako bi ona sukladno ekstremno ljevičarskoj ideologiji ubijala ljude zbog njihove narodne i vjerske pripadnosti – i nitko od 11 sudionika rasprave iz HND-a, HDZ-a, SDP-a i drugih stranaka nije reagirao osudom neprihvatljivih kvalifikacija bivšeg korumpiranog ministra.

Jedina koja je doduše mlako, ustala protiv ove sramote je Marija Selak Raspudić.

Novinarka HINA-e je svojevremeno dobila  otkaz radi otkrivanja afere korumpiranog SDP ovog ministra Mrsića, a HND ga prima na javnu tribinu ne problematizirajuci i ne osuđujući tu činjenicu. Nazočni predstavnici (Zovko, Sever…) nisu osudili totalno neosnovani i monstruozan napad na kolegicu, ženu i majku.




Zbog netočnosti, neprofesionalnosti i sluganskog odnosa prema vlasti koja se utjelovljuje u orjunaškoj politici SDP-a  i vrha HDZ-a  moraju odstupiti predsjednik HND-a, Hrvoje Zovko te predsjednica sindikata novinara Maja Sever. .

Ovako grubo rušenje civilizacijskih minimuma te otvoreni napadi ekstremnih ljevičara i orjunaša na vrijednosti suvremene hrvatske države neće ostati bez adekvatnog odgovora državotvornih snaga”.

HND i SINDIKAT NOVINARA HRVATSKE: ‘Bez slobodnog novinarstva nema slobodne države’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.