Foto: Robert Fajt / CROPIX

Građani Sarajeva bijesni! Zatvara se migrantski kamp Vučjak i svi će biti preseljeni u Sarajevo! U Beogradu ih je 5 tisuća

Autor: Dnevno

Migranti iz kampa Vučjak bit će preseljeni u Sarajevo, no tamošnji stanovnici nisu zadovoljni i najavljuju prosvjede.

Migranti u kampu Vučjak kod Bihaća u nedjelju su u dugačkim redovima čekali na donaciju odjeće i obuće. U ponedjeljak bi, naime, trebali biti premješteni u Sarajevo jer se kamp zatvara. U lošim uvjetima proveli su punih pet mjeseci.

Dio od 600-tinjak migranata koliko ih je dosad bilo smješteno u tom kapmu zna da ih sele dalje od granice, ali kažu da od cilja neće odustati. Novi kamp nalazit će se u jednoj vojarni u Sarajevu, što se nije svidjelo tamošnjim stanovnicima pa najavljuju i prosvjede.

Sve više migranata stiže i u Srbiju, gdje ih je trenutačno više od pet i pol tisuća. Odatle planiraju izravno ili preko BiH do Hrvatske, koja im je zadnja prepreka do Schengena.

Može ih se vidjeti i u samom centru Beograda. Kako javlja Dnevnik, u Beogradu ih je pet tisuća. Kako se predviđa, priljev migranata u Europu samo će se pojačati.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.