fbpx
Photo: Josip Regovic/PIXSELL

GRAĐANI ĆE ODAHNUTI Ukida se nešto bez čega ništa nismo mogli obaviti u javnoj upravi

Autor: Dnevno

Vlada je usvojila podzakonski akt za uvođenje elektroničke naplate. Drugim riječima, ukidaju se biljezi koje smo kupovali u pošti ili na kisocima kada bismo vadili papire ili tražili druge usluge u javnoj upravi. Riječ je o sustavu e-Pristojbe koji je realiziran bespovratnim sredstvima iz EU-a u iznosu od 50 milijuna kuna koje je još prošle godine povuklo Ministarstvo uprave.

Prema objašnjenju državne tajnice u Ministarstvu uprave Katice Prpić, krajnjim korisnicima će se omogućiti da jednom uplatom podmire ukupnu cijenu usluge, dok će aplikacija sustava dalje raspodijeliti pojedinačne iznose pristojbe i drugih naknada po institucijama kojima su namijenjene, piše Poslovni dnevnik.

U prvoj fazi, sustav e-Pristojbe primjenjivat će se u uredima državne uprave u županijama, koje su već pripremljene, dok će se ostali javni subjekti uključiti kada ispune tehničke i druge uvjete. Osim što će sustav e-Pristojbe koji vodi Fina poboljšati javne usluge, omogućit će i evidenciju pristojbi i naknada.


Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.