Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

‘GRAĐANI, BUDITE NA OPREZU’ Netko šalje lažne e-mailove u ime Privredne banke

Autor: Dnevno.hr

Privredna banka Zagreb u utorak je obavijestila da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslao PBZ.

“Lažne poruke dolaze od pošiljatelja „Privredna banka Zagreb <[email protected]>”, za subject/predmet/naziv imaju: „Važna obavijest: Vaša PBZ Business sesija je potekla“, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana sa Privrednom bankom Zagreb.

Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite.

Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova”, piše u priopćenju banke

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.