fbpx
Foto: Zeljko Hladika/Pixsell

GRAD ZAGREB BILIĆ ERIĆU PLAĆAO PET MILIJUNA KUNA: Sada plaćaju osam milijuna, ono što je Bandić plaćao 25 milijuna!

Autor: L.B.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević javno je prozvao tvrtku čiji je direktor suprug Bandićeve bivše pročelnice.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Danijela Dolenec donijela je zaključak o imenovanju članova Stručnog povjerenstva za javnu nabavu i to za pripremu i provedbu postupka dodjele ugovora za usluge tjelesne zaštite imovine: stanova, poslovnih prostora i kompleksa kojima upravlja gradski ured za upravljanje imovinom grada.

Članovi su Gordana Mikulić, Jasminka Butorac, Andrijana Papec te Anita Stojić, a u zaključku je jasno i kako je grad drastično smanjio financiranje usluga tjelesne zaštite imovine.


Bivša Bandićeva pročelnica dovela uslugu u fokus

Naime, ova je usluga postala upitna kada se u centru pažnje našla bivša pročelnica Mirka Jozić jer je tvrtci, u kojoj je direktor njezin suprug, grad za vrijeme Milana Bandića isplatio oko 5 milijuna kuna za navedene usluge. U proračunu je pak sada osigurano tek 8 milijuna kuna za sve tvrtke i svu imovinu, dok je grad ranije izdvajao 25 milijuna kuna.

Sve to, za RTL su potvrdili iz Grada čiji odgovor prenosimo u cijelosti:

“Planom nabave za 2021., prijedlogom III. Izmjenama i dopunama za predmet javne nabave usluge tjelesne zaštite imovine: stanova, poslovnih prostora i kompleksa kojima upravlja Gradski ured za upravljanje imovinom Grada procijenjena vrijednost za navedeni predmet iznosi 8.000.000,00 kuna (bez PDV-a), što je smanjenje troškova u odnosu na 2021. za koju ugovorena sredstva iznose 25.000.000,00 kuna (bez PDV-a). Sredstva u iznosu od 8.000.000,00 kuna osigurati će se u Proračunu Grada za 2022.

Grad Zagreb će se i dalje koristiti navedenom uslugom

Grad Zagreb će se i dalje koristiti navedenom uslugom kao odgovoran vlasnik i upravitelj imovine kojom raspolaže, a što se prije svega odnosi na pružanje usluge tjelesne zaštite kompleksa, Gredelj, bivše tvornice Sljeme i Sveučilišne bolnice Blato, te obilascima dijela stanova i poslovnih prostora.

Člankom 197. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16) propisano je da je javni naručitelj, a to je Grad Zagreb, obavezan imenovati stručno povjerenstvo za javnu nabavu, koje priprema i provodi postupak javne nabave”, naveli su.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.