Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

KREŠO BELJAK IZBAČEN IZ HSS-a? ‘Odluka je konačna, na potezu Ministarstvo’

Autor: Dnevno

Na današnjoj elektronskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a većina članova u mandatu izjasnila se za isključenje Kreše Beljaka iz članstva HSS-a, doznaje prigorski.hr.

Kako navode dokumenti koje Prigorski ima, na redu je Ministarstvo pravosuđa da stane na kraj nezakonitim radnjama Kreše Beljaka i njegovih istomišljenika, a Glavni odbor HSS-a većinom glasova donio je odluku o sazivanju Izvanredne glavne skupštine.

Nakon što je zbog nepravilnosti u stranci i postupaka vrha HSS-a čak 14 Županijskih organizacija Hrvatske seljačke stranke 30. srpnja 2020. Ministarstvu pravosuđa i uprave podnijelo Predstavku i zahtjev za izvanrednim nadzorom nad nezakonitosti rada predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i drugih odgovornih osoba stranke, radi pripreme i provođenja nestatutarne i nezakonite Glavne skupštine HSS-a, kojom Krešo Beljak pokušava izmanipulirati ponovni izbor za predsjednika Stranke, na današnjoj se elektronskoj sjednici Glavnog odbora koji je sam Beljak sazvao, 52 od ukupno 91 člana Glavnog odbora, izjasnilo za izmjenu predloženog dnevnog reda, a čak 51 i za isključenje Kreše Beljaka iz članstva HSS-a.

Glavni odbor HSS-a donio je i odluke o suspenziji Davora Vlaovića i Željka Lenarta zbog pripreme i održavanja nestatutarne i nezakonite Glavne skupštine 30.07.2020.

Sljedeća sjednica Glavnog odbora HSS-a održat će se u roku od 15 dana radi donošenja odluke o sazivanju Izvanredne glavne skupštine, koju će pripremati deveteročlani Odbor za pripremu skupštine, kojem će predsjedati dr. sc. Zvonimir Sabati.

Kontaktirali smo glasnogovornicu HSS-a Ivanu Tomić koja je izjavila da je to nemoguće, da to uopće nije bila točka dnevnog reda te je demantirala navode da je Beljak izbačen iz stranke.

Međutim, za naš portal članica Glavnog odbora stranke Ana-Marija Petin potvrdila je da je odluka donesena. “Na sjednici smo dodali novu točku dnevnog reda i većinom glasova ZA, Krešo Beljak izbačen je iz stranke. Sljedeći tjedan šaljemo sve na Ministarstvo Uprave, a sazvali smo i novu sjednicu te ćemo odlučiti o daljnjim koracima”, potvrdila je Ana-Marija Petin!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.