Foto: Screenshot/Instagram

‘GOSPODINE VUČIĆU, ZAKOPČAJTE ŠLIC!’ U stilu grčkog boga pozirao za Playboy s grožđem u ruci: ‘Znate, jedino ja sebi to smijem dozvoliti’

Autor: Dnevno.hr

‘Urbani radikal nad Beogradom’ naslov je intervjua u magazinu Playboy iz 2004. godine, u kojem je književnica Isidora Bjelica postavila 20 pitanja, ni manje ni više nego čovjeku koji će u godinama koje su uslijedile postati centralna ličnost političke scene Srbije – Aleksandru Vučiću.

Tako je u stilu prikaza grčkog boga Dioniza, današnji predsjednik Srbije pozirao na krevetu u bijeloj košulji na kvadratiće. Dok jednom rukom drži grožđe iznad glave, u krilu mu se nalazi zdjela s voćem, a u ruci Vučić drži knjigu. Za naslovnu fotografiju intervjua odabrana je fotografija na kojoj se Vučić smješka.

Međutim, taj broj sada se našao na dražbi i prodaje se za 100 tisuća srpskih dinara, odnosno za nešto više od 860 eura.

“Sada je ovaj intervju u Playboyu jedan nevjerojatan nadrealan novinarski raritet”, piše u opisu oglasa.

Foto: Screenshot

‘Nisam od blama došao sebi sljedeća tri dana’

Međutim, nije sve u fotografijama, naime, Vučićevi odgovori na pitanja u intervjuu jednako intrigiraju, iako na fotografijama dostupnima na internetu nije moguće pročitati cijeli intervju.

Ipak, tu je ostala anegdota koja slikovito opisuje težnje mladog Vučića, uvijek spremnog za razotkrivanje mutnih poslova, ali i njegovu težnju da se predstavi pristojno.

“Putovao sam u Podgoricu, prvim jutarnjim letom, onim u 5.45 sati. Mi, savezni dužnosnici, imali smo pravo na avionske karte, pa mi je greškom data karta na ime mog stranačkog kolege Dragana Todorovića. I tako ljubazni gospodin na čekiranju mi kaže: ‘Super, gospodine Vučiću, ja ću se sad praviti da vas nisam prepoznao i da ste vi gospodin Todorović, a sada priđite malo ako možete.’ Ja se tu oduševim, računam, sada će mi otkriti nešto oko poslovanja firme, neke malverzacije, neku korupciju u najmanju ruku. Kada čovjek tiho reče: ‘Gospodine Vučiću, zakopčajte šlic.’ Kad u zemlju nisam propao! Nisam od blama došao sebi sljedeća tri dana“, opisao je Vučić.







‘Trudim se djelovati starije i ozbiljnije’

No, ni tada nije izostalo, kao što niti danas ne izostaje, golemo samopouzdanje Aleksandra Vučića.

“Trudim se djelovati starije i ozbiljnije, ustvari, mislim da mi je to i prednost. Vidite i sad u ovoj kampanji svi se trude da budu kao opušteni, kao tek što sam izašao iz kuće, a već radim, a toliko sam žurio da radim pred kamerama da ni kravatu nisam stavio.

Znate, jedino ja sebi smijem dozvoliti pojavljivanje u odijelu i s kravatom i da se i dalje vidi da sam najmlađi“, jedan je od njegovih “skromnih” odgovora u intervjuu.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.