Penn Medicine

Gospodarstvenici iz Njemačke donirali 100.000 eura splitskom laboratoriju za istraživanje tumora

Autor: Dnevno

Gospodarstvenici iz Njemačke donirali su 100.000 eura laboratoriju za istraživanje tumora u Splitu u sklopu proširenja suradnje hrvatskog znanstvenika Ivana Đikića i splitskoga Medicinskog fakulteta, rečeno je na konferenciji za novinare na Medicinskom fakultetu.

Povećani broj zloćudnih tumora među građanima Republike Hrvatske pokreće i gospodarstvenike na ulaganja u borbu protiv te bolesti. Donacije za laboratorij za istraživanje tumora, koji vodi prof. dr. Janoš Terzić, imat će za cilj unaprijediti ranu dijagnostiku i pronaći nove oblike liječenja tumora, priopćilo je splitsko Sveučilište.

Voditelj poslovnog udruženja hrvatskih poduzeća u Njemačkoj INGRA-DET Zoran Andročec istaknuo je kako je motivacija za tu donaciju bila bolest nekoliko najbližih suradnika.

“Saznavši da se na Sveučilištu u Splitu i u laboratoriju za istraživanje tumora provode fundamentalna istraživanja, odlučeno je da se ti procesi potpomognu ovom donacijom u želji da hrvatski građani budu što zdraviji i da se tumorska oboljenja dijagnosticiraju u ranoj fazi”, objasnio je Andročec.

Rektor splitskog Sveučilišta Dragan Ljutić zahvalio je Đikiću na angažmanu, ističući njegovu važnost za tu visokoškolsku ustanovu.

“Rad profesora Đikića u našoj sredini jamac je da naše sveučilište jača, bude uspješnije i bolje jer i njemu dugujemo dio našeg uspjeha i svjetske prepoznatljivosti”, istaknuo je Ljutić.

Dekan splitskoga Medicinskog fakulteta Zoran Đogaš istaknuo je kako ta donacija simbolizira i snagu Sveučilišta u Splitu i tog fakulteta.




“Cilj kojem stremimo jest postizanje znanstvene izvrsnosti, koja se postiže suradnjom, umrežavanjem i okrupnjavanjem, a u tom smislu pozdravljamo proširenje suradnje s prof. Đikićem”, istaknuo je  Đogaš.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.