Gori na Braču kod mjesta Sumartin: Ugrožena gusta borova šuma! Sve otočke i zračne snage na terenu

Autor: Dnevno

Požar koji je u četvrtak poslijepodne buknuo na Svetom Nikoli, predjelu iznad Sumartina, na otoku Braču, gase 34 vatrogasca i 11 vozila, a pridružio im se i kanader, doznaje se u DVD-u Selca.

“Požar je zahvatio gustu borovu šumu, a zbog teško pristupačnog terena i bure, otežano je njegovo gašenje. Stambeni objekti nisu ugroženi, a vatrena stihija zahvatila je nekoliko obližnjih maslinika”, rekao je za Hinu zapovjednik DVD-a Selca Tino Štambuk. Dodao je da je dojava o tom požaru primljena nešto poslije 14 sati, a vatrogasci su oko 16,30 sati vozilima opkolili požarište na kojem mjestimično još ima otvorene vatre.

“Vjerujemo kako ćemo do večernjih sati uspjeti staviti u cijelosti požar pod kontrolu”, rekao jeje Štambuk i dodao da je vatra zahvatila oko dva hektara guste borove šume.

U gašenju požara iznad Sumartina pomogao je i jedan kanader. Situacija je zadovoljavajuća. Požar je više-manje pod kontrolom iako nije lokaliziran. Na terenu su svi otočki DVD-ovi s 11 vozila i 34 vatrogasca, rekao je za RD zapovjednik bračkih vatrogasaca Nikola Martinić Dragan.

 
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.