GONG PRIJAVIO HDZ-OVU PODJELU POGAČA DJECI U VRTIĆU: Nedopustivo je korištenje djece u svrhu političke promidžbe

Autor: Mia Peretić

Nakon što su mediji objavili fotografije pogača s HDZ-ovim logom, koje su povodom Dana narcisa i nadolazećeg Uskrsa u organizaciji Županijskog odbora HDZ-a i Zajednice žena HDZ “Katarina Zrinski” Šibensko-kninska županije jučer donirane djeci vrtića u Drnišu, Vodicama i Sradinu, GONG je čitav slučaj prijavio Pravobraniteljici za djecu, DIP-u i Županijskom izbornom povjerenstvu Šibensko-kninske županije.

“Korištenje djece u bilo koju svrhu političke promidžbe nedopustivo i nezakonito, osobito s obzirom na predizborno vrijeme i činjenicu da su svi potencijalni kandidati već u neko vrijeme u intenzivnoj kampanji”, piše GONG na svom Facebook profilu.

Nadalje, pišu da je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević tijekom prijašnjih izbora upozorila stranke i kandidate da vode računa o pravima djece tijekom izborne kampanje te da izbjegnu situacije u kojima bi ih se iskorištavalo u svrhu političke promidžbe.

DIP je svojevremeno također apelirao na potencijalne kandidate da ne koriste djecu za osobnu političku promociju.

Screenshot/Facebook/Gong

Podsjetimo, šef drniškog HDZ-a, gradonačelnik i saborski zastupnik Josip Begonja, odlučno se od toga ogradio.

“To nije donacija gradskog ogranka HDZ-a kojeg vodim. Te male uskrsne pogače je nešto što pripada tradiciji i ne dijeli gradski HDZ nego neki aktivisti, odnosno taj jedan ogranak. To nema veze s gradskom organizacijom HDZ – a. Dobio sam slike toga, ali koliko sam vidio iskrižana je naljepnica s logom”, rekao je Begonja.

Na fotografijama koje su objavljene ne vidi se da je naljepnica iskrižana.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.