Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, Ilustracija

GOLEMA TRAGEDIJA NA GRANICI: Dječačić (5) se utopio usred noći, ispao je ocu iz naručja

Autor: Dnevno

Velika tragedija dogodila se u noći s četvrtka na petak na granici s Hrvatskom. Petogodišnji dječak iz migrantske obitelji utopio se u rijeci Uni, kada je s roditeljima pokušao ilegalno prijeći u Hrvatsku. Maleni je navodno ocu ispao iz naručja dok su pokušavali pregaziti rijeku.

Nemili događaj odigrao se na području općine Novi Grad (Bosanski Novi), a prema izvješću lokalne policije u obitelji ilegalnih migranata, podrijetlom iz Afganistana, uz roditelje je bilo još četvoro malodobne djece.

Hitne službe nakon dojave tragale su manje od sat vremena tragale za dječačićem, a onda su pronašli beživotno tijelo.

O ovoj je tragediji otvorena istraga koju vodi nadležno okružno tužiteljstvo.

Inače, prema dostupnim podacima policijskih agencija u BiH, priliv ilegalnih migranata u tu zemlju ove je godine znatno manji nego prethodnih, no njih nekoliko tisuća i dalje tamo boravi čekajući priliku za nastavak puta.

Najveći dio migranata i dalje je koncentriran na području Unsko-sanske županije. Nakon što su lokalne vlasti u Bihaću migrate iz tog grada premjestile u kamp Lipa, udaljen dvadeset kilometara, njih oko tisuću i pol premjestilo se bliže granici i sada tamo borave u improviziranim staništima jer vjeruju kako će tamo lakše prijeći u Hrvatsku.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.