Foto: CROPIX

Godišnjica masakra u Beogradu, policajka otkrila: ‘Jedna je baka samo ponavljala ime unučice’

Autor: M.P.

Načelnica policije Srbije, Bojana Otović Pjanović tog je kobnog 3. svibnja prošle godine bila među prvima koji su kročili na mjesto nezapamćene tragedije, u zgradu Osnovne škole Vladislav Ribnikar u Beogradu, gdje je nekoliko minuta ranije ubijeno devetero učenika i čuvar u školu. Kako je ispričala, kada je dan počeo, nije ni slutila kakav užas će uslijediti.

Rekla je da je dan počela svakodnevnim radnim aktivnostima, bila je na radnom mjestu kada su dobili informaciju o pucnjavi u školi. Prisjetila se, odmah su krenuli na mjesto događaja. Isprva je bila uvjerena da se radi o lažnoj prijavi, nije htjela prihvatiti da se takvo nešto zaista dogodilo.

“Na putu do škole već smo dobili službene informacije da je došlo do masakra i da je stradalo više učenika jer se i dječak počinitelj sam prijavio policiji i rekao što je učinio”, priča ona za Blic. Dodaje, trudi se zaboraviti slike i prizor koji je zatekla nakon ulaska u školu. I danas joj je teško govoriti o tome.

‘Nikad neću zaboraviti baku koja stoji i ponavlja ime unučice’

“Najupečatljivija slika mi je bila kada sam s kolegama došla na mjesto događaja, a baka stoji, čeka i ponavlja ime svoje unučice”, prisjeća se Bojana Otović Pjanović. Svi su mislili da je nemoguće da u jednoj osnovnoj školi dijete od 13 godine može učiniti nešto tako strašno. I danas mnogi traže odgovor na pitanje – zašto?.

Danas se obilježava prva godišnjica masovne pucnjave u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu. Na platou ispred škole, na kojem su postavljene fotografije i imena ubijene djece, ljudi ostavljaju svijeće i pale svijeće. U 08:41 sati ispred škole su se čule sirene za uzbunu koje su trajale minutu.

Prošla je godina dana od masakra u Beogradu: Dječak ušao u školu i ubio devet učenika i domara
Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.