Foto: Dnevnik.hr

Godinama nije obišla imanje, a kada se vratila dočekao ju je šok: ‘Stabla su izvađena s korijenom’

Autor: I:G.

U idiličnom krajoliku Općine Tisno, uz more, nekadašnje poljoprivredno zemljište bilo je neprepoznatljivo kada je vlasnica Nevenka Divna Božikov pokušala prodati svoju parcelu i naišla na šokantan prizor. Umjesto očekivanog ruralnog pejzaža, zatekla je iščupane masline, srušene suhozide i razrovane površine.

Radi se o poljoprivrednoj površini uz more gdje zemlju ima i Divna Božikov. “Ja sam to htjela prodati da bih kuću napravila, dovršila, onda sam našla ponuditelja, ponudila sam jednoj gospođi, ona je htjela vidjeti, kad ono, nema terena, sve izravnato. Stabla skroz s korijenom izvađena, moj suhozid samljeven, zatrpane rupe sa zemljom i posuto s kameničićima, šljunkom”, ispričala je Nevenka.

Foto: Dnevnik.hr

‘Geodet je izašao na teren’

Godinama nije bila na svojoj zemlji, kad ju je htjela prodati, uslijedilo je iznenađenje. Pamti sasvim drugačiji teren jer su kaže susjedi promijenili među i uzurpirali njezino. “Ne mogu se snaći jer je toliko preokrenuto sve, ali da je on zvao, da me je pitao, nitko ništa, i da sad nisam imala priliku da ju prodam ja još to ne bih znala”, rekla je Nevenka.

Tvrdi da je susjed promijenio međe i dio njezinog zemljišta uzeo kako bi napravio put. Nevenkin sin zbog posla nije želio pokazati lice pred kamerom Provjerenog, ali nam je objasnio da su nakon saznanja da se na zemlji nešto događa angažirali geodeta.

Iz osječkog azila ukradena ja hrana za pse: PEVEX se pobrinuo da psi ne ostanu gladni

“Geodet je izašao na teren i utvrdio je da je probijen put na štetu moje majke. Crveno je označeno kao novi suhozid, tj. lažni suhozid, oni su ispreslagali staro kamenje, ali je očito i da su oduzeli dio parcele. Geodet je rekao da je s ovom radnjom probijanja puta majci oduzeto oko 200 kvadratnih metara”, ispričao je Nevenkin sin.
Čestica do one Nevenkine pripada Zorici Šarić koja se inače bavi prodajom nekretnina. Ekipa Provjerenog otišla je u zemljišne knjige općine Tisno da utvrdi točno stanje što je čije. Uvidom u zemljišne knjige došli su do informacije da se gospođa Zorica Šarić upisala na česticu u susjedstvu gospođe Nevenke na osnovu sudske presude iz lipnja 2021. godine, piše Dnevnik.hr.
Autor:I:G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.