Foto: Unsplash/ Ranko Suvar / CROPIX, Ilustracija

GLUMAC PODIVLJAO U KAFIĆU! Napao konobaricu, s njim se borila policija: ‘J**** vam mater purgersku, ja sam Torcida’

Autor: N.K

Kasno navečer 9. listopada u jednom zagrebačkom kafiću odvila se prava drama u kojoj je sudjelovao jedan glumac. Naime, on je oko 23:25 sati u vidno alkoholiziranom stanju ušao u ugostiteljski objekt i podivljao na konobaricu zbog cijene kave.

Njegovom divljanju te večeri nije bilo kraja, pa je zbog svega pozvana policija, a slučaj je nedavno dobio epilog i na Prekršajnom sudu u Zagrebu koji mu je odredio uvjetnu kaznu zatvora.

Kako stoji u presudi, glumac je pitao konobaricu koliko košta kava, a kada je ona odgovorila kako kava košta 20 kuna, pijani glumac je izgubio živce.

Sumanuti ispad

Glumac joj je potom rekao: “Kaj se ti sereš u tu kavu koja košta 20,00 kn”. Konobarica je vidjela da je muškarac alkoholiziran te ga je zamolila da napusti lokal, što je on odbio vičući: “J**** ti mrtvu majku”.

Kada je konobar vidio da situacija lagano eskalira, došao je do gosta kako bi pomogao kolegici smiriti situaciju i zamolio je muškarca da napusti lokal.

Međutim, razulareni glumac samo je još više poludio. “J**** ti mater mrtvu, ja sam tovar, j**** vam mater purgersku, ja sam Torcida”, urlao je po lokalu.

U priču se tada uključio i vlasnik lokala koji je prišavši muškarcu rekao da je vlasnik, na što mu je muškarac dobacio: “Ti si k***c moj”.




Kad je i vlasnik vidio da se s njim ne može lako, pozvao je zaštitara. No, glumac je i za njega imao spremnu paljbu: “Ja sam branitelj, j**** vam majku”, pa je i zaštitar shvatio da neće moći lako na kraj s alkoholiziranim muškarcem te je pozvao policiju.

Nastavio s uvredama i u postaji

Tako je glumac, vikom i galamom na naročito drzak i nepristojan način narušavao javni red i mir, čime je počinio prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dolaskom policije, ,muškarac nije prestao s urlanjem: “J**** vam majku, p**** vam materina, pušite k***c, umrla vam djeca”, a nakon čega je doveden u prostorije I Policijske postaje Zagreb, gdje mu je ponuđeno alkotestiranje koje je odbio.




Muškarac je, kako stoji u presudi, tijekom postupanja konstantno vrijeđao policijske službenike riječima: “Jadnici, pušite k***c, j**** vam mater, djecu nerođenu, cijelo pokoljenje, četnici j*****, j**** vam mater, pederčine, hrvatske pi***”.

Dakle, vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike tijekom vršenja službe, čime je počinio prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a s obzirom na situaciju u kafiću, a potom i u policijskoj postaji, sveukupno je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu dobio kaznu zatvora od 20 dana. U to mu je uračunato vrijeme koje je proveo u policiji, odnosno dva dana manje.

No, dobio je na kraju uvjetnu kaznu zatvora, tako da ako u sljedećih šest mjeseci, ne
počini jedan ili više prekršaja za koji mu je izrečena ista ili teža kazna, ipak neće završiti iza rešetaka.

Sud ga je oslobodio i obveze naknade troška prekršajnog postupka u paušalnom iznosu.

Stranke su se odrekle prava na žalbu pa je presuda ovih dana postala pravomoćna.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.