Foto: Tom Dubravec / CROPIX, Goran Mehkek / CROPIX

GLAVAŠEVIĆ SE PITA ZAŠTO JE HDZ TAKO POPUSTLJIV: ‘Kako bi reagirali kad bi Vučić na utakmicu došao sa šalom Srbije čije su granice na liniji Virovitica-Karlovac’

Autor: Dnevno.hr

Saborski zastupnik (Zeleno-lijevi blok) Bojan Glavašević u Newsroomu N1 televizije je komentirao rasprave u Hrvatskoj koje se vode oko obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Naime, HDZ se odlučio na konzultacije s oporbenim saborskim klubovima, a Glavašević kaže da bi bilo lijepo da su se to sjetili prije nego što su taj prijedlog uputili u proceduru jer tako se to radi.

“Sjetili su se da nemaju dvotrećinsku većinu. Konzultacije traju, vidjet ćemo gdje će nas to dovesti”, kazao je Glavašević istaknuvši kako je u cijeloj stvari najveći problem što se pitanje postavlja na način da si ili za Ukrajinu ili za Rusiju ako si protiv ovog prijedloga, što je toksično, štetno i to ne odgovara istini.

Na pitanje mogu li se predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković dogovoriti oko pitanja do 15. 12. Glavašević odgovara da bi to bilo najbolje.

“Njih dvojica bi trebali sjesti za stol i riješiti neke stvari”, istaknuo je Glavašević.

Osvrnuo se i na sankcije koje je Zapad nametnuo Rusiji zbog invazije na Ukrajini.

Sve manja tolerancija prema Orbanu

“Siguran sam da sankcije nisu iscrpljene još, do sad je bilo osam krugova, očekujem da će ih biti i više. Moj dojam je da se u EU od toga ne odustaje. Poanta sankcija je da se Rusiju odvrati od rata u Ukrajine s jedne strane, a s druge da se ograniči geopolitički utjecaj Ruske Federacije i Bjelorusije u našim zemljama”, rekao je istaknuvši kako je to dobar smjer u zaustavljanju financiranja rata i način da se zaštitimo od ruskog utjecaja.




“Sankcije služe da bi ljudi u ovoj zemlji zadržali radna mjesta i da bi imali čime kupiti kruh i da taj kruh ne bude još skuplji nego što je danas.”

Kad je riječ o odnosu EU i Hrvatske prema mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, kaže EU ima sve manje tolerancije prema njemu.

“Ne znam zašto HDZ vodi toliko popustljivu politiku prema Orbanu. Je li to plaćanje nekih ulaznica za Schengen i euro? Ako jeste, onda je to previsoka cijena”, kazao je Glavašević pa dodao:




“Kako bi HDZ reagirao da jedan naš drugi susjed, nazovimo ga Aleksandar Vučić na neku utakmicu došao sa šalom Srbije čije su granice na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag? Bi li se jednako benevalento reagiralo na to?”

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.