foto: sibenik.in

Glas poduzetnika u četvrtak organizira prosvjed na Markovu trgu: Traže nastavak mjera nakon prvog lipnja

Autor: D.Kt.

Udruga Glas poduzetnika poziva sve poduzetnike i simpatizere na veliki prosvjedni skup u četvrtak 21. svibnja u 13 sati na Markovu trgu u znak nezadovoljstva zbog nerješavanja dvaju ključnih pitanja – moratorija na leasing i kredite te nastavka mjera pomoći za najugroženije sektore nakon prvoga lipnja, potvrdio je u izjavi za Dnevno predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas.

Ističe da će nakon prestanka mjera 31. svibnja velik broj poduzetnika mahom iz turističkog sektora biti posebno ugrožen budući da većina bilježi pad poslovanja za više od 50 posto, a neki su i na nuli. Kao najugroženije navodi putničke agencije, prijevoznike, rent-a-car usluge i charter usluge. Također naglašava da Ministarstvo turizma već dva tjedna ne odgovara na njihove upite, što smatra nedopustivim.

Po pitanju moratorija na leasing dosad nije ništa riješeno, podsjeća Bujas, osim što je Hanfa dala preporuke koje, napominje, nisu obvezujuće. Na današnji sastanak s predstavnicima leasing kuća i ministarstava prometa, turizma i financija došli su predstavnici samo tri od 15 leasing kuća, dok su predstavnici spomenutih ministarstava ignorirali dogovoreni sastanak.

Razočaran slabim odazivom Bujas se pita “žele li za par mjeseci imati tisuće autobusa, plovila i auta ispred svojih kuća”.

Na prosvjedni skup u četvrtak Bujas je pozvao i premijera Plenkovića “da bude hrabar i da se odazove pozivu udruge Glas poduzetnika”.

Autor:D.Kt.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.