Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

GENERAL ROJS OTVORIO DUŠU: ‘Da Milanović nije odriješio kesu, generali ne bi bili oslobođeni! Moja stranka ih je tjerala na golgotu!’

Autor: Dnevno

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs u N1 studiju uživo govorio je o akciji skidanja s “crne liste” SAD-a, proslavi u Kninu, ali i o odnosu s predsjednikom Milanovićem i premijerom Plenkovićem.

Ponovio je kako je 2003. stavljen na tzv. crnu listu terorista, na kojoj su svojedobno bili Castro, Milošević i Gadafi, što je dovelo i do blokade njegove imovine i svih tekućih računa te zabranu putovanja u SAD, Kanadu i Australiju. Prisjetio se kako o tome nije smio govoriti ni u Saboru.

MILANOVIĆ UČINIO NEŠTO NEVJEROJATNO! Ljubo Ćesić Rojs: ‘Izražavam veliku zahvalnost Milanoviću’! Ovo nije ni Kolinda napravila!

“Šeks, kao predsjednik kluba, nije mi dao da govorim o tome u Saboru, moram priznati, htio sam ga udaviti – ako sam član HDZ-a, zastupnik, zašto sam stavljen na listu”, zapitao se Rojs.

Kada se sa 11 umirovljenih ratnih generala našao kod Milanovića, izložio mu je svoj problem.

“Obraćao sam se svima ranije, Kovaču, Pejčinović-Burić i ništa. Kad sam razgovarao s pripadnicima tajnih službi SAD-a, oni su se čudili što sam na listi, rekli su mi da to moja država mora tražiti. Kod Kolinde sam bio dva puta, to je bilo smiješno, rekla je da će Trumpu turit papirić, neozbiljno, a ja bih za nju poginuo”, razočaran je Rojs. Za Milanovića pak kaže:




Već je učinio više nego sve moje vlade u zadnjih 15 godina, moji nisu, a on je. Pazite, ja ne mogu ništa, ne mogu se baviti politikom, ne mogu otvoriti račun, našao sam odvjetnika u Chicagu, ali tko će ga platiti…”, poručuje Rojs i otkriva da ga financiraju djeca i prijatelji.

Kritizirao je medijsku pozornost koju zbog dolaska u Knin ima potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

“Sad je to neki veliki korak, umjesto da se veselimo braniteljima, veselimo se njemu, a svaki dan ih je sve manje”, rekao je i obrušio se na SDSS, nazvavši ga strankom utemeljitelja ratnog zločinca Hadžića.




Govoreći o kritikama iz BiH u vezi s odlikovanjem generala HVO-a Zlatana Mije Jelića, rekao je da pretjeruju.

“Oni u BiH trebaju nas sve odlikovati što smo ih branili jer Bihać bi bio Srebrenica”, poručio je.

Nakon što je iz studija N1 pratio Milanovićev govor nakon odlikovanja, zaključio je:

Ovo je nakon Franje Tuđmana prvi državnički govor, sve dosad bili su govori mlakonja“. Još je jednom pohvalio Milanovića, rekavši da generali ne bi bili oslobođeni da njegova Vlada nije “odrišila kesu” i platila odvjetnike, a stranka kojoj on pripada, kako je rekao, tjerala ih je kroz gologotu, zbog čega je Ivu Sanadera nazvao veleizdajnikom. Ipak, ne može dalje od HDZ-a.

Mene gledaju s neba Tuđman i Šušak, ruka bi mi se osušila da zaokružim nešto osim HDZ-a“, poručio je i zaključio da Plenković “nije loš”, ali da ne može sam i da mu treba pomoći.

 

lekt
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.