fbpx
FOTO: Goran Mehkek / CROPIX

GAZDA PUCA U NOVE METE, ‘INSTALIRALI SU PLENKOVIĆA’! Eksplozivne tvrdnje Todorića o Putinu i premijeru: Obojica su poljubili istu damu, ‘Agrokor je neprijateljski preuzet’

Autor: Dnevno.hr

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić na društvenim je mrežama opisao  “geopolitičke igre” oko njegove tvrtke koja je neslavno propala.

Podsjećamo, koncem rujna trebalo bi biti ročište za arbitražni sport između Hrvatske i Ivice Todorića koji tuži državu da mu je otela njegovu tvrtku.

Ukoliko bi došlo do gubitka arbitraže od strane Hrvatske, spominje se basnoslovna cifra od četiri milijarde dolara.


Što je to slučaj Agrokor?

“Eksproprijacija privatne imovine Agrokora – Hrvatska”, započeo je Todorić svoju objavu.

“Gledano s više od 5 godina vremenske distance, tzv. slučaj “Agrokor” predstavlja klupko geopolitičke igre, predstavlja iskorištavanje ovlasti za privatni profit i zloupotrebu geopolitičke moći za postizanje geopolitičke ali i lokalne političke dobiti, realiziranih klupkom manipulacija, laži i obmana. U prilog mojoj tvrdnji da je sve što se dogodilo u Agrokoru – najočitiji, školski primjer koruptivne eksproprijacije privatne imovine upućuju nepobitne činjenice i dokazi.

Već i sami javno dostupni dokumenti, dokazi i informacije koje su kroz godine procurile u javnost, a danas uz svu ostalu dokumentaciju posloženi po kronološkom redu u više Dosjea, predstavljaju svojevrsni “vodič kroz nezakonitosti”, te su eklatantan primjer kako se stvari ne smiju, jednostavno ne mogu raditi u pravnoj državi u 21. stoljeću).

Samo izvlaštenje privatne kompanije Agrokor u konačnici je provedeno uz direktno kršenje prinudnog međunarodnog i nacionalnog prava, čime je prouzročena nesaglediva i nenadoknadiva šteta najvećem društvu Agrokor, interesima Republike Hrvatske i čitavoga okruženja. U tijeku ovog procesa, također je prekršen Ustav Republike Hrvatske, niz zakona Republike Hrvatske, mandatori i propisi prava sankcija Sjedinjenih Američkih Država i zemalja Europske unije.

Putin plus Merkel?

Ruska Federacija (gospodin predsjednik Vladimir Putin, u daljnjem tekstu Putin) nakon što je osmislila, te kreirala svoju geopolitičku strategiju istu je uskladila s Njemačkom (gospođom kancelar Angelom Merkel, u daljnjem tekstu Merkel), a vezano za utjecaj Merkel u Europskoj komisiji. Ruska Federacija dobiva podršku i vrha Europske komisije. U ruskoj geopolitičkoj strategiji važno mjesto je dobio i Zapadni Balkan.

U odnosu na ostale članice Europske unije, gdje je primarni interes bio stvoriti ovisnost o ruskom plinu i nafti, u zemljama članicama Europske unije koje su ranije pripadale komunističkom bloku, zemljama Zapadnog balkana, Ruska Federacija je imala i interese utjecaja na društveno-politički, ekonomski te vanjskopolitički život u tim zemljama.
Tako je Ruskoj Federaciji između ostalog u Republici Hrvatskoj, Agrokor bio jedna od najvažnijih meta s obzirom na mogućnost pljačke velikih vrijednosti, ali dobiva se i mogućnost korištenja snage kompanije kako bi se ostvarila društveno-politička i ekonomska kontrola (utjecaj) u Republici Hrvatskoj i šire. To je stvarni razlog otimanja Agrokora!

Iz gore navedenih razloga Putin i Merkel u zemljama Zapadnog balkana organiziraju svoju mrežu, utječu na politiku, Vlade, imenovanje premijera, a onda preko njih utječu na društveno politički i ekonomski život tih zemalja”, tvrdi Todorić u svojoj objavi.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.