fbpx
Foto : Davorin Visnjic/pixsell

Gača šokirana komentarima Sabe i poručuje: ‘To je skandalozno! Ne živimo na Siciliji, a ovo nije mafija!’

Autor: Maja Štefanac

 Situaciju u Vukovaru gdje je Gradski odbor predložio Željka Sabu kao kandidata za gradonačelnika, komentirala je za N1 i SDP-ova Biljana Gača.

“Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku i smatra da Željko Sabo ne može biti kandidat. Ne zbog osobnih animoziteta, već zbog prijašnjih afera i sudskog procesa koji se sad vodi protiv njega. Ako SDP želi biti konkurencija HDZ-u, onda moramo biti čisti kao suza i pokazati da ilegalnim radnjama u SDP-u nema mjesta”, rekla je Biljana Gaća i komentirala što se sad može učiniti.

“Mi smo dali rok da se očituju, ponudili mogućnost da kandidiraju nekog drugog. No, gradska je ogranizacija jučer izglasala podršku Sabi. Danas ćemo imati Predsjedništvo, ne bih htjela prejudicirati odluku, no prema dosadašnjim razgovorima Predsjedništvo odluku neće podržati. Prema statutu može se raspustiti tijelo gradske orgranizacije SDP-a Vukovar, a za to je potreban Glavni odbor. Kad se raspuste tijela, Predsjedništvo imenuje povjerenika/icu i prema tome se dalje djeluje. Nema puno opcija jer nas je Gradski odbor Vukovara do toga doveo.”


Na pitanje postoji li mogućnost izbacivanja Željka Sabe iz stranke, Gaća je jasno rekla svoj osobni stav.

“Potpuno sam zaprepaštena komentarom g. Sabe vezano uz aferu g. Tušeka gdje je rekao da se divi Plenkoviću što štiti kolegu pod sumnjama i potencijalnim aferama. Rekao je i da ga je SDP trebao zaštititi od progona, ali ne živimo na Siciliji, ovo nije mafija. SDP ne smije vršiti pritisak. To je skandalozna izjava što hvali Plenkovića zbog takvog poteza. Ako mu se toliko divi, otvorena su mu vrata HDZ-a.”

Također je istaknula kako SDP Vukovar nije jedan čovjek: “SDP Vukovar nije Željko Sabo, nego cijeli niz ljudi koji godinama ondje rade, nemojmo ih zaboraviti.”
A na pitanje, postoji li mogućnost da Predsjedništvo nju predloži za gradonačelnicu, rekla je: “Prvo treba donijeti odluku hoću li biti povjerenica.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.