fbpx
Foto: Bruno Konjevic / Goran Mehkek / CROPIX

GABRIJELI ŽALAC PAO MRAK NA OČI! Sud odlučio: ‘Komunikacija s Rimac bit će zakonit dokaz’

Autor: Ivana Jurišić

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda kojim predsjedava sutkinja Tamara Pleše objavilo je kako je odbilo prijedlog obrane za izdvajanje SMS-ova u postupku protiv Gabrijele Žalac.

Riječ je SMS-ovima s kojima su komunicirale bivša državna tajnica Josipe Rimac s bivšom ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) Gabrijelom Žalac, u kojoj između ostaloga spominju “AP”-a-.

Podsjetimo, obrana Gabrijele Žalac, ali i drugih okrivljenika u aferi Software zatražila je na prošlom ročištu da se ta komunikacija izdvoji iz spisa kao nezakonita smatrajući da je taj dokaz uzet iz drugog predmeta te da u predmetima protiv Rimac uopće još nije odlučeno je li taj dokaz zakonit.


Još imaju pravo na žalbu

Europski tužitelji optužuju Žalac, bivšega ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, te informatičare i poduzetnike Mladena Šimunca i Marka Jukića da su, kako bi pogodovali Šimuncu, za ministarstvo kojemu je Žalac u to vrijeme bila na čelu, nabavili skupi i nepotreban software oštetivši Ministarstvo i Europske fondove za 1,3 milijuna eura.

Nezadovoljna strana će se na ovu odluku moći žaliti Visokom kaznenome sudu (VKS).

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.