Foto: Bjelovarlive

(FOTOGALERIJA) Arsenal kakav još niste vidjeli! Kod 81-godišnjeg Bjelovarčanina pronađena nevjerojatna količina oružja

Autor: Dnevno

Nevjerojatnu količinu oružja, streljiva i eksplozivnih tvari zaplijenili su službenici bjelovarske policijske postaje kod jednog 81–godišnjeg Bjelovarčanina. Vjerovali ili ne, u pretrazi njegova doma policija je pronašla ručni bacač raketa M-80, tzv. zolja, potom 15 ručnih bombi, tri komada topničkog streljiva kalibra 20 milimetara, 10 raznih pištolja i revolvera, dvije automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, jednu repetirajuću pušku, pet strojnica, jednu pušku s glatkom cijevi, tzv. pumpericu, jednu malokalibarsku pušku, cijev za pušku ručne izrade kalibra 16 milimetara te nevjerojatnih 8986 metaka različitog kalibra, piše Bjelovarlive.

Maltretirao dvostruko mlađu susjedu

Kako navode iz policije, sve navedeno je kod 81-godišnjaka pronađeno sasvim slučajno. Naime, starac je prijavljen za kazneno djelo nametljivog ponašanja koje je prijavila njegova 40-godišnja susjeda koju je opsjedao godinu dana. Stalno ju je nazivao na telefon, a vrhunac njegove nasrtljivosti dogodio se nedavno, 7. kolovoza, kada ga je zatekla kako pokušava nasilno otvoriti ulazna vrata njezine kuće. Samo dva dana poslije, posjetila ga je policija.

“Prije pretrage pozvan je da dragovoljno preda predmete koji se traže te je tom prilikom predao pet mobilnih telefona s pripadajućima SIM karticama”, moglo se čuti tijekom današnje konferencije u zgradi PU bjelovarsko-bilogorske.

No policija je imala indicije da muškarac kod sebe drži oružje, a premetačina je to i dokazala.

Prijete mu godine zatvora

Naravno, sve oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva su mu oduzeta, kao i oružje i streljivo koje je uz oružani list posjedovao legalno. Starac se sumnjiči za ukupno četiri kaznena djela. Za kazneno djelo ”nametljivo ponašanje” i ”narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora” predviđena je zatvorska kazna od jedne godine. Za kazneno djelo ”nedopušteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”, a riječ je o većim količinama oružja, predviđena je kazna do pet godina zatvora.

“Pretraga doma u konkretnom kriminalističkom istraživanju provedena je s ciljem zaštite žrtve konkretnog kaznenog djela, nakon što je policija u suradnji sa žrtvom procijenila njezinu ugroženost”, naveli su iz policije. Inače, PU bjelovarsko-bilogorska samo je tijekom ove godine provela oko 200 mjera usmjerenih na zaštitu žrtava kaznenih djela s elementima nasilje. (ika)

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.