fbpx
Foto: Ivan Barišić

(FOTO) ZEMLJA SE OTVORILA: Nakon potresa više od 50 golemih rupa, upućeno upozorenje stanovništvu!

Autor: Mia Peretić

Razorni potres koji je 29. prosinca pogodio područje Banovine za sobom nije ostavio samo posljedice u vidu golemih materijalnih šteta i ljudskih žrtava.

Stanovnici sela Mečenčani, koje se nalazi između Kostajnice i Petrinje, muku muče s golemim rupama koje su se pojavile.

Osim naknadnih podrhtavanja tla, stanovnici su uplašeni i zbog navedenih rupa u zemlji jer su se ponegdje pojavile i kraj kuća.

“Sve ukupno od 29.12. kada su uočene prve rupe, pojavilo se oko 51 rupa, što veća, što manja, uočene su u selima Mečenčani i Borojevići. Najveća do sad rupa je u selu Mečenčani, promjera 25m i dupine oko 13m. Trenutno se provode probna istraživanja od strane geologa, geofizičara i hidrofizičara, da se ustanovi metoda kojom bi se moglo predvidjeti mjesto nastanka rupe, odnosno vrtače. Za sada nema naznake za iseljavanjem stanovništva. Ali se apelira da stanovništvo ne odlazi poljoprivrednom mehanizacijom i ne hoda po obližnjim njivama i šumama”, rekao nam je stanovnik Ivan Barišić iz Mečenčana.

Ustupio nam je i fotografije te dodao da se, srećom, do sada nitko nije ozlijedio ili upao u rupu.
Foto: Ivan Barišić
Foto: Ivan Barišić
Foto: Ivan Barišić
Foto: Ivan Barišić
Foto: Ivan Barišić
Foto: Ivan Barišić
Foto: Ivan Barišić
Foto: Ivan Barišić

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.