Foto: B.P./ATAImages

(FOTO) VUČIĆ SE SASTAO S PORFIRIJEM: Objavio fotografije susreta. Crnogorski potpredsjednik vlade: Postojala je velika prijetnja za poglavara SPC

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s patrijarhom Porfirijem o završetku hrama Svetog Save na Vračaru i brizi za srpski narod.

Vučić je na Instragramu naveo da se sastao sa patrijarhom Porfirijem, a objavio je i fotografije tog susreta.

“Zajedno u završavanju hrama Svetog Save, od njegove Svetosti, ali i u želji da naučim mnogo o brizi za naš srpski narod, o naporima da ljudima vraćamo vjeru da radom, marljivošću i čestitošću možemo mijenjati sve na bolje”, napisao je predsjednik Srbije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)




Potpredsjednik crnogorske vlade danas je govorio o sigurnosnoj prijetnji patrijarhu Porfiriju ove nedjelje na Cetinju.

“Istraga će utvrditi detalje i činjenice o sigurnosnim prijetnjama tijekom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju”, rekao je danas potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović i dodao da je postajala velika sigurnosna prijetnja za poglavara SPC-a, što je kako je rekao, i patrijarh potvrdio svojom izjavom. On je ocijenio da su sigurnosne službe položile veliki ispit, dok s druge strane ostaje, kako kaže, gorak okus vezan za čitav događaj.

Istaknuo je da je patrijarh SPC Porfirije štićena osoba i obaveza policije je da ga drži što dalje od opasnosti.




“Sve bih pitao tko bi izašao pred javnost i građane da se nešto dogodilo patrijarhu SPC, ja vam kažem da ne bi izašao nitko osim mene. Ne dozvoljavam da se na bilo koji način baci sjena na bilo kojeg službenika policije koji su usprkos svemu izašli s najboljim rezultatima. Mi se ne ponosimo upotrebom suzavaca, ali ovdje nedostaje dijalog i politička kultura”, rekao je Abazović.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.