Foto: Borna Filic/PIXSELL

(FOTO/VIDEO) Rimac pokazao jedan od svojih prvih projekata: ‘Da, ovo je stvarno vozilo, išao sam njime i do Samobora!’

Autor: Maja Štefanac

Vijest da je Porsche još više povećao svoje ulaganje u Rimac Automobile, eksplodirala je poput bombe. Naime, Porsche je inicijalnom investicijom 2018. godine stekao udjel od 10% u Rimac Automobilima, te ga povećao na 15,5% u 2019. godini.

Tim Rimac Automobila se udvostručio od 2018. kada je u njega Porsche prvi puta uložio. Tvrtka sada broji 1000 zaposlenih, a hrvatsko tehnološko poduzeće nastavilo je razvijati i proizvoditi sustave električnih pogonskih sklopova, baterija, sustava infotainmenta i drugih komponenata povezanih s elektrifikacijom za mnoge proizvođače automobila. Rimac Automobili sada surađuju s vodećim proizvođačima automobila, uključujući Hyundai, Kia, Porsche, Aston Martin, Automobili Pininfarina, Koenigsegg i mnoge druge.

Na svom Facebooku sinoć se javio i Mate Rimac te je u podužoj objavi opisao početke svoje tvrtke, te je objavio snimku i fotografije jednog od prvih projekata na kojima su radili.

Facebook: Screenshot

Svoj post je započeo prisjetivši se jednog davnog intervjua na kojem su ga pitali je li radi na autonomnoj vožnji, a tada je kaže rekao, da su već napravili jedan samovozeći auto.

“U počecima firme smo radili razne prototipove za druge firme i na taj način preživljavali. Radili smo sulude projekte koji drugi nisu mogli ili nisu željeli raditi. Većinom smo bili vezani ugovorima o tajnosti, no u ovom slučaju su ugovori istekli i projekt već dugo više nije relevantan pa sam se odlučio podijeliti priču o tom famoznom samovozećem autu”, napisao je Mate.

“Da, to je stvarno vozilo i ja sam se provozao jednom s tim do Samobora”

Prisjeća se sada već daleke 2013. godine, kada ih je u firmi bilo samo 10-ak i kada su krenuli raditi za jednu veliku Njemačku firmu. “Rekli su nam svoju viziju budućnosti – usmeno, bez ikakvih specifikacija. Moram priznati da sam prije tog projekta smatrao da je autonomna vožnja neinteresantna i nisam razmišljao o konceptu mobilnosti kao usluge (Mobility as a Service). Kupac je htio da razvijemo i izradimo prototip na temelju njihove ideje. Kvaka je bila da sve to moramo napraviti unutar 90 dana jer inače im rezervacija budžeta za projekt propada i ide u “drugu kasu” (big corporate jezik za “nećemo vas platiti ako ne odradite nešto što je gotovo nemoguće”)”, prisjeća se Rimac.

Vozilo koje je objavio na profilu je kaže stvarno vozilo na kojem se radilo 90 dana i noći, a s ovim je vozilom čak otišao i do Samobora, a cilj je bio pokazati kako bi budućnost mobilnosti mogla izgledati. Auto naime nije vozio sam, već je imao joystick za upravljanje između sjedala (drive/steer/brake by wire) i daljinski za potrebe ovog demonstracijskog videa.




“S obzirom na budžet, vrijeme, znanje i veličinu ekipe koju smo imali na raspolaganju, je ovo nešto na što sam i danas ponosan i što mi je otvorilo oči u kojem smjeru bi trebala/mogla budućnost individualne mobilnosti ići”.

Foto: Facebook/Mate Rimac

Na početku su kaže opstajali baš sa takvim stvarima i često su krpali kraj s krajem, ali i kasnili sa svojim obvezama. Ali na kraju su ipak ostali. Dodaje i kako danas firme s manje od ovog prototipa dižu stotine milijuna Eura fundinga ali tada je bilo drugo vrijeme.  U osam godina u ovoj se industriji sve rapidno promijenilo.

“Inače, sličnih projekata je bilo hrpa i možda budem neke pokazao – naravno one koje mogu pokazati danas bez da razljutim naše tadašnje ili sadašnje kupce”. Hvala svima koji su sudjelovali u stvaranju ove sulude naprave 🙂

“P.S. Da, nisam trebao reći da smo razvili autonomni auto nego viziju autonomnog vozila koja vozi na daljinski. Evo, posipam se pepelom radi te izjave. Moje isprike”, napisao je Rimac.




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.