Foto: Goran Mehkek / CROPIX

(FOTO/VIDEO) ‘A, MILORADE, TI SI GA DOBIO!’ Kao Bandić nekada: Plenković čeprkao ‘uništa’ pa uz pomoć Pupovca izvukao ‘Teslu’

Autor: Dnevno.hr

Najbolji odnosi Hrvatske i Srbije od prvenstvenog su interesa za dva naroda, rekao je u petak ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić u Zagrebu, gdje je stigao na tradicionalni božićni prijem Srpskog narodnog vijeća povodom pravoslavnog Božića.

„Moja prisutnost ovdje predstavlja snažnu poruku o potrebi razgovora i redefiniranju trenutnih odnosa Zagreba i Beograda”, rekao je Dačić u govoru na tradicionalnom božićnom prijemu „Hristos se rodi – Vaistinu se rodi”.

Uz Dačića je u Zagreb stigla ministrica za eurointegracije Tanja Miščević, ministar za manjinska i ljudska prava Tomislav Žigmanov, prvi srbijanski ministar iz redova Hrvata, te Porfirije, čelnik Srpske pravoslavne crkve.

Hrvatsku je predstavljao premijer Andrej Plenković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Plenković uz pomoć Pupovca izvukao ‘Teslu’

U jednom trenutku posvećen je obredni kruh česnica, prisutni su ga trgali i tražili kovanicu. Tradicija kaže da će posebnu sreću imati onaj koji novčić nađe u svom komadu kruha.

Plenković je otrgnuo prvi komad i u njemu nije bilo ništa, no iz drugog pokušaja, uz asistenciju Milorada Pupovca, premijer je pronašao kovanicu od 50 centi s likom Nikole Tesle.

“Aaaa, Milorade, ti si ga dobio. Ovo je sad namješteno. Ovo je domaćin u zadnji tren, produžeci, pripetavanje. Evo ga, Nikola Tesla”, rekao je Plenković nakon što mu je Pupovac pružio komad kruha u kojem je bila kovanica.




Pupovac: Prirodno je da novčić pripadne njemu

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac dao je izjavu za novinare nakon tradicionalnog božićnog domjenka. Komentirao je i to što je premijer Andrej Plenković pronašao novčić u tradicionalnoj božićnoj česnici.

“Pa zaslužio je jer je on sasvim sigurno među najzaslužnijima u generaciji koja je doprinijela tome da Hrvatska dosegne ovako duboku i potpunu integraciju u Europsku uniju. Nekako je prirodno s obzirom na politiku koju vodi da taj novčić od 50 centi s likom velikog Nikole Tesle pripadne njemu”, zaključio je Pupovac.

Video pogledajte na stranicama Dnevnik.hr.




Dok je još bio živ, Milan Bandić gotovo je svake godine pronašao novčić u česnici, a iznimka je bio tadašnji premijer Tihomir Orešković na Badnjak po julijanskom kalendaru 2016.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.