(FOTO) U DESET MINUTA IZBILA TRI POŽARA: Pogledajte s čime se bori Dalmacija! Poletjela 4 kanadera

Autor: Dnevno

Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice zabilježilo je nekoliko većih intervencija. Samo u Šibensko-kninskoj županiji u nedjelju su, u razdoblju od desetak minuta, izbila tri požara.

Požari u Šibensko-kninskoj županiji

9. kolovoza u 14:41 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na lokaciji Vrsno – Vrpolje. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na 35 ha. U gašenju požara sudjelovala su četiri zračna traktora te ukupno 41 vatrogasac sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i DVD-a Grebaštica, Perković, Bilice i Brodarica – Krapanj. Požar je lokaliziran u 22 sata. Na dežurstvu tijekom noći ostali su JVP Šibenik i DVD Perković.

Foto: Požar Brodarica DVD

U 14.50 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Žaborić. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na 100 ha. U intervenciji su sudjelovala tri zračna traktora, četiri kanadera te ukupno 34 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i DVD-a Grebaštica, Perković, Bilice, Zablaće, Šibenik i Brodarica – Krapanj. Požar je lokaliziran u 20.54. Na dežurstvu tijekom noći ostali su JVP Šibenik i DVD-i Šibenik, Brodarica – Krapanj i Bilice.

Nakon samo nekoliko minuta, u 14:52 sati stigla je dojava o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Primošten – Rogoznica – Supjak. Opožarena je trava, nisko raslinje i makija na površini od 50 ha. U gašenju požara sudjelovala su dva protupožarna kanadera te ukupno 23 vatrogasca sa sedam vatrogasnih vozila iz DVD-a Primošten, Rogoznica i Marina iz Splitsko-dalmatinske županije. Požar je lokaliziran u 19.12 sati. Na dežurstvu su tijekom noći ostali DVD Primošten i Rogoznica.

Današnje stanje u Šibensko-kninskoj županiji je u redu, a tijekom cijeloga dana dežurat će vatrogasne snage kako ne bi došlo do ponovnog aktiviranja požara – rekao je županijski zapovjednik Darko Dukić.

Foto: Požar Brodarica DVD

Gorjelo u Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji

U 9.29 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na lokaciji Donje Raštane. Opožareno je 8 ha trave i niskog raslinja. U intervenciji je sudjelovalo ukupno 14 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Biograd i DVD-a Polača, Sukošan i Sveti Filip i Jakov. Požar je ugašen je u 14 sati.

ŽVOC Zadar već je u 9.30 sati zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Pag, Put Staroga Grada, gdje je opožareno 8 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 16 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila iz DVD-a Pag. Požar je ugašen je u 13.50.

Oko 16 sati izbio je požar na otvorenom prostoru na lokaciji Lovornik u Baćini. Požarom je bio zahvaćen deponij smeća. Površina zahvaćena požarom iznosila je 2500 m². U gašenju požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila iz JVP Ploče. Požar je ugašen u 19.15 sati.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, opasnosti od nastanka šumskog požara za 10. kolovoza je vrlo velika i velika na području južnog i sjevernog Jadrana. Molimo sve građane na dodatan oprez te podsjećamo da je zabranjeno svako paljenje vatre na otvorenom prostoru. Ako primijetite požar ili dim, zovite vatrogasce na 193 ili Centar 112.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.