Photo: Igor Kralj/PIXSELL

(FOTO) SVE JE VIŠE RUPA U ZEMLJI, OPCIJA I EVAKUACIJA! Ne stvara ih samo potres, poljoprivrednici otkrili što se događalo prije 10-15 godina!

Autor: V.K

Kao što smo pisali u četvrtak, nakon silovitog potresa na području Banije pojavile su se rupe u zemlji, a svakog dana ih je sve više. Prošlog tjedna na cijelom području izbrojeno je 88 rupa ili vrtača od kojih su neke zaista ogromnih dimenzija.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Danas je taj broj još veći. Trenutno je detektirana 91 rupa u Mečenčanima, a državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak u Dnevniku N1 televizije je rekao kako rupe nisu uzrokovane samo potresom. “Poljoprivrednici kažu da je to bila pojava i prije 10-15 godina”, rekao je Majdak.

Ministar hrvatskih branitelja i načelnik Stožera za sanaciju Tomo Medved je prošlog tjedna rekao kako je otvorena i opcija evakuacije stanovništva budući da rupe prijete i kućama. Poljoprivredni radovi na pojedinim njivama su također onemogućeni.

Geoistražne radove zato provode stručnjaci s Rudarsko geotehnološkog fakulteta.

Majdak tvrdi kako je provjereno stanje unutar tla na 15-20 metara i dublje. ” U sljedećih šest tjedana će se raditi istraživanje kako bismo dobili cjelokupan uvid u stanje”, rekao je Majdak za N1.

Autor:V.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.