Foto: Zvornik danas

(FOTO) SRUŠIO SE MIG-21! STRAVIČNI PRIZORI: Avion letio iznad kuća, a onda eksplozija! Vjerojatno poginula oba pilota!

Autor: Dnevno

U okolini Loznice kod sela Brasina, srušio se  MIG-21 dvosjed srpske avijacije. Pretpostavlja se da su oba pilota poginula iako se jedan od njih katapultirao.

Prema riječima svjedoka u Loznici, ali i u prigradskim naseljima čulo se kako nešto puca u zraku i lomi se, javljaju tamošnji mediji.

Avion je letio iz Donje Borine gdje je prema svjedočenju jednog od mještana umalo udario u kuću, nastavio je ka Vrasini, javlja reporter “Novosti”.

Jedan mještanin ozlijeđen. Prema informacijama očevidaca avion je nadlijetao istočnom obalom Drine dok nije pao, javlja portal Zvornik danas. 

U međuvremenu, Ministarstvo obrane Srbije priopćilo je da se tokom redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 sati srušio MIG 21 Vojske Srbije u okolici sela Brasina kod Malog Zvornika.

Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spašavanja Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te nadležni organi.

Kako piše Blic riječ je o dvosjedu MiG-21UM (NL-16, evidencijskog broja 16185) najmlađi MiG-21 kojeg je u prosincu 1986. nabavila bivša Jugoslavija. Remontiran je 2016. godine u Zrakoplovnom zavodu “Moma Stanojlović“ i, kako je ranije ove godine objavio portal “Tango siks” trebao je ostati u upotrebi do 2026.




Avion koji se srušio u selu Brasina kod Loznice star je 34 godine, a nakon remonta 2016. i pauze od dvije godine, našao se ponovo u zraku.

 

Foto: Zvornik danas
Foto: Zvornik danas

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.