(FOTO) Snimka je prešokantna, ne može biti objavljena! Ovo je čovjek koji je izbo djecu: Prišao je kolicima i nasrnuo

Autor: Dnevno.hr

Nakon što su isprva izvijestili da je osmero djece bilo ozlijeđeno, francuska policija je priopćila da je u parku u Annecyu, gradu u francuskim Alpama, nožem ozlijeđeno troje male djece i dvije odrasle osobe.

Izbodena djeca stara su oko tri godine, a najmanje jedno od napadnute djece bilo je u kolicima, kazali su u policiji.

Potvrdili su i da je 32-godišnji napadač tražitelj azila iz Sirije. Francuske vlasti navode kako iza napada ne stoje teroristički motivi.


‘Ranjena djeca u teškom stanju’

Na čelu s premijerkom Elisabeth Borne, francuske vlasti održale su konferenciju za medije u Annecyju, a Borne je rekla kako je cijela zajednica u Annecyju potresena napadom.

Dodala je da cijela Francuska čvrsto stoji uz žrtve napada, a potom je predala riječ tužiteljici koja vodi istragu. Tužiteljica je rekla da je napadač uhićen te da “nema terorističkih motiva za napad”.

Dodala je i kako je pokrenuta kriminalistička istraga te da je ozlijeđeno troje djece i dvoje odraslih te da je dio ozlijeđenih na intenzivnoj njezi. Samo jedna od žrtava je lakše ozlijeđena, dok su ranjena djeca “u teškom stanju”.

‘Motiv napadača je zasad nepoznat’

Kad je policija stigla na mjesto napada, osumnjičeni je imao nož kod sebe. Unutarnja kontrola će utvrditi jesu li policajci opravdano koristili vatreno oružje, rekla je tužiteljica. Motiv napadača je zasad nepoznat, rekla je.

Riječ je ponovo uzela premijerka Elisabeth Borne, koja je iznijela više detalja o napadaču. Potvrdila je da se radi o sirijskom državljaninu koji ima status izbjeglice u Švedskoj. Prijavio se i za azil u Francuskoj, ali je odbijen zbog ranijeg švedskog zahtjeva starog 10 godina.
Borne je dodala kako napadač nema kazneni dosje niti je liječen zbog psihičkih problema. Premijerka je ustvrdila da je napadač otac jednog djeteta, koje je “staro kao i djeca koju je napao”.

Premijerka je naglasila da su mala djeca “ozbiljno ozlijeđena” pa dodala:

“Svi smo neopisivo šokirani ovime.”
Tražio malu djecu

No, BBC je objavio i kako se pojavila uznemirujuća snimka samog napada, koja je prešokantna i uznemirujuća te stoga ne može biti objavljena.

Međutim, na njoj se vidi malo igralište na kojem sve izgleda normalno, no onda se pojavljuje muškarac s nožem te se ubrzo čuju vriskovi. Jasno se vidi kako muškarac traži djecu te ubada i jedno dijete u kolicima.

Na snimci se vidi da muškarac ne napada odrasle te je jasno da traži djecu i to vrlo mladu, navodi BBC.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.