Foto: Screenshot

(FOTO) PRVI TURISTI PROŠETALI STRADUNOM: Poštovali su sve mjere, a maske su im genijalne!

Autor: Dnevno

Prva skupina turista posjetila je Dubrovnik, javlja HRT, no oni su u dubrovačkim zidinama uživali u nešto drugačijem obliku. Naime, neobično mirnim i praznim Dubrovnikom i Stradunom, oni su prošetali ni više ni manje nego pod maskama. I to ne onim zaštitnim za usta i nos nego za pravim pravcatim karnevalskim maskama.

“Po naputku našeg stožera ovdje smo čak dosta strogi bili pa smo im stavili i fizičke granice. Vidite da nose konope između sebe jer tako drže jedan pristojan razmak, a imaju i maske, tako da će biti sve u redu”, rekao je turistički vodič Elvis Bundalo.

Foto: Screenshot

Prva skupina turista pak nije morala ni potegnuti preko granice. Oni su naime, tijekom pandemije zaglavili u Dubrovniku pa su proživljavali koronavirus na naš način.

“Došli smo u posjet ovom predivnom gradu i tu nas je zatekla katastrofa s koronavirusom, pa smo ostali ovdje. Na Facebooku smo vidjeli da se organizira razgledavanje grada i odlučili smo se priključiti”, rekao je Mauricio, turist iz Italije.

Osim njega tu je bio i novopečeni bračni par iz Meksika koji s Mauricijem dijeli istu sudbinu.

“Mi smo tu zbog ljubavi, ovamo smo stigli na medeni mjesec”, ističe Santiago iz Meksika.

NOVA IDEJA BILJANE BORZAN: ’Uvedimo ’corona-free’ certifikat i spasimo turizam’




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.