Foto: Neja Markicevic / CROPIX

(FOTO) PRIPAZITE IMOVINU, VEĆ SE ZBRAJA ŠTETA! Olujni vjetar napravio kaos u Zagrebu: Uništeni automobili, smeće posvuda

Autor: N.K

Olujni vjetar napravio izaziva probleme u većem dijelu zemlje. Stabla padaju na automobile, lete krovovi.

Kako javlja DHMZU, čeka nas promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja i vjetrovito. U prvom dijelu dana uz više oblaka mjestimice slaba oborina. Zapuhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, sredinom dana i popodne s olujnim udarima, a na Jadranu jaka i olujna bura i tramontana. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, a na Jadranu od 11 do 14 °C, objavio je DHMZ u svojoj prognozi za subotu.

Objavili su i crveni alarm, najviši stupanj upozorenja za gotovo cijelu obalu. Naime, olujna bura prijeti sve od Istre i Kvarnera do krajnjeg juga zemlje.

Vjetar je izazvao probleme u Zagrebu i Osijeku gdje je prijavljena materijalna šteta.

U OŠ Suhopolje vjetar je digao krov s garaže i bacio na školu. Područje je obišao i župan Igor Andrović.

Problema je bilo i u Zagrebu gdje su vatrogasci bili na nekoliko intervencija zbog pada drveća. Neka stabla su oštetila i automobile.




 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.